Helyi hírek 2016. január 29. 17:30

Életbe lép a karszalagrendszer

Életbe lép a karszalagrendszer
Február 1-től karszalagrendszer lép életbe Kiskunfélegyházán, a Városi Strand és Uszodában. Ennek bevezetésével a fürdő eleget tesz a 37/1996. (X.18.) NM rendeletben foglalt, a vendégforgalom nyilvántartására vonatkozó előírásoknak, valamint a fürdővendégek számára biztonságot jelent az illetéktelen benntartózkodók kiszűrése miatt, főként vagyonvédelmi szempontból.

A különböző színű karszalagok más-más uszodahasználati jogosultságot jelentenek:
 

Iskolások és egyéb intézményekből szerződéssel érkezők: RÓZSASZÍN

Egyesületi sportolók: FEKETE

Belépőjegyesek és bérletesek: PIROS

Úszójegy- és bérlet: CITROMSÁRGA

Éjszakai fürdő: EZÜST
 

A színek változtatásának jogát fenntarjták a vendégközönség tájékoztatása mellett. Február 1-től a Városi Strand és Uszoda területén csak a felhelyezett karszalagokkal lehet tartózkodni. A karszalagok felhelyezése minden belépés alkalmával kötelező, de csak egy belépésre jogosít. A karszalagot a pénztárnál történő belépés során a pénztári dolgozó helyezi fel a csuklóra, s azt a fürdő területén való tartózkodás alatt viselni kell. Azonos színű szalagot a megtévesztés elkerülése végett a belépéskor el kell távolítani. Kivétel a vízilabda egyesület sportolói, akik a balesetveszély elkerülése érdekében a szalagot a bokájukon is viselhetik.

A felhelyezett karszalagok használatát és a viselt szalagok állapotát az uszoda dolgozói folyamatosan ellenőrzik, ezért azt az alkalmazottak kérésére fel kell mutatni. A karszalagok hiánya illetve korábban használt karszalag viselése az uszoda területéről történő kitiltást vonhatja maga után.

Mivel a karszalag bevezetése az uszoda számára kötelezően teljesítendő feladat, a vendégek részére pedig biztonságot nyújtó szolgáltatás, ezért kérik megértésüket és együttműködésüket!





 

Kövessen minket a Facebookon is!