Sport 2016. február 1. 09:00

Ezüstérem a felkészülési tornán

Képgaléria
Ezüstérem a felkészülési tornán
Izgalmas mérkőzéseket és gyors tempójú színvonalas döntőt hozott a Constantinum Sportcentrumában megrendezett Téli Kézilabda Kupa, amelyen a Kiskunfélegyházi HTK mellett további két NB II-es csapat és az NB/I B-s Orosháza U23-as együttese vett részt január 31-én. A felkészülési torna elődöntőjét magabiztosan nyerték a félegyháziak, a fináléban gólokban gazdag mérkőzésen 39-34-re az Orosháza fiataljai győztek.

A négycsapatos torna a Kiskunfélegyházi HTK-  Kőröstarcsai KSK találkozóval kezdődött, a két együttes a bajnokságban is összecsapott ősszel, az októberi tétmérkőzést 29-21-re a félegyháziak nyerték. Most ennél szorosabban, de újfent a KHTK győzött 32-27-re.

A másik elődöntőben a Makói KC nem tudta megállítani az Orosháza U23-as csapatát, az orosháziak 40 gólt lőve jutottak a döntőbe.

A bronzmérkőzést a kőröstarcsaiak nyerték, a fináléban a KHTK-ra várt az orosházi gépezet megállítása.

A döntőt jól kezdték a félegyháziak, 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek, védekezésben azonban nem tudták tartani a ritmust az Orosháza gyors fiataljaival. A 10. percre a vendégek átvették az irányítást, de nem húztak el a KHTK-tól, amely rendezve sorait a félidő hajrájában kiegyenlített. (18-18)

A szünetre kétgólos fórba kerültek az orosháziak és a második játékrész elején szűk 10 perc alatt jelentős előnyt építettek ki. (22-30)

Innen már nem volt visszaút a félegyháziaknak, akik hiába kapaszkodtak, három gólnál közelebb nem jutottak ellenfelükhöz. (34-39)

A színvonalas torna minden csapat felkészülését hasznosan szolgálta.

A mérkőzéseket követően az együtteseket kupával és oklevéllel díjazták. A torna gólkirálya a makói Bagdi Balázs lett, a legjobb kapusnak Prezenszki István választották a KHTK-ból.

 

Edzői értékelés:

Miksi István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK).

- Erős ellenfeleket hívtunk a tornára, célunk ugyanis az NB II-es bajnoki cím. Jó mérkőzéseket játszottunk, gratulálok a fiúknak. Nemrég kezdtük a labdás edzéseket, január eleje óta erősítéseket végeztünk. Ez meg is látszott a játékon, most mindenki lehetőséget kapott, mozgásokat próbálgattunk, a gyakorlásra összpontosítottunk. A felkészülés jegyében február közepén Romániába utazunk, a bajnokság előtt egy héttel már élesebb meccseket játszunk. Régi- új helyszínen folytatjuk a tavaszi szezont. Visszaköltözünk a Constantinum Sportcentrumba, ahol remélhetőleg jó hangulatot teremtenek szurkolóink.

 

Eredmények:

Kiskunfélegyházi HTK - Kőröstarcsai KSK 32-27

Makói KC - Orosházi U23 27-40

Bronzmérkőzés: Makói KC - Kőröstarcsai KSK 34-39

Döntő: Kiskunfélegyházi HTK - Orosházi U23 34-39

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!