Gazdaság 2016. február 2. 08:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Folytatódnak a földárverések a megyében

Folytatódnak a földárverések a megyében
Az állami tulajdonú földek földművesek részére történő értékesítésének folytatására két körben, március 1-je és 31-e közötti időszakban kerül sor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskemét, Halasi út 34. számú épületében.

Az árverezések első körére március 1-je és március 15-e között kerül sor. Ebben a körben azon földek érékesítése zajlik le, melyek az eddigi árveréseken nem keltek el. A második kör március 15-én kezdődik, és március 31-éig tart. Ebben az időszakban új földrészleteket árvereznek el.

A mostani árverések szabályai ugyanazok, mint a tavalyi év során lezajlottaké, azaz csak helyben lakó földművesek vehetnek részt. Minden ilyen kritériumot hatósági igazolványokkal kell dokumentálni. A licitálni kívánó személynek letétbe kell helyezni az adott licitálási tétel alapján meghatározott árverési biztosítékot, valamint meg kell fizetni a regisztrációs díjat. Az árverésen csak az vehet részt, aki megfelelt a fent felsorolt valamennyi feltételnek. Az árverésen részt venni csak jogi képviselettel lehet.

Az elárverezett földekre a Magyar Állam javára 20 éves időtartamra elidegenítési és terhelési tilalom, valamint visszavásárlási jogot jegyeznek be. Az árverési eljárások a nyilvánosság előtt bonyolítják le. 

Az értékesítendő földek listája bárki számára hozzáférhető. A hirdetmények a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján (www.nfa.hu), és a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapjain (www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun és www.bkmkh.hu) találhatók meg, továbbá az NFA megyei kirendeltségeinél, az árverés helye szerinti épületben, valamint az értékesítendő föld fekvése szerint illetékes (közös) önkormányzati hivatalok hivatali helyiségeiben részletesen is megismerhetők.





 

Kövessen minket a Facebookon is!