Helyi hírek 2014. április 16. 16:18

Ön várja-e a locsolkodókat?

Képgaléria
Ön várja-e a locsolkodókat?
Közeleg a húsvét, a férfiak közül többen elindulnak majd locsolkodni. Ma arra voltunk kíváncsiak, vajon a lányok-asszonyok várják-e a locsolóverset és a kölnit, vagy mégsem ragaszkodnak annyira a húsvéti szokásokhoz.

Franciska (62)

Nagyon várom a család férfitagjait, a legkisebbtől a legidősebbig. Reggel 9-től délután 4-ig egymásnak adják a kilincset, ez minden évben így történik. Csokitojás és pénz jár a locsolkodásért, a nagyobbaknak csak tojás. Aki nem szereti a sonkát, annak rántott csirke készül, és többféle sütemény is lesz az ünnepi, vendégváró asztalon.

Anita (25)

Főleg a kisgyerekeket várom a rokonságból és az ismerősi körből, összesen 8-10-en fognak eljönni. Kis keresztfiam, aki 3 éves, most először locsolkodik majd önállóan, úgy hallottam, hogy verssel is készül. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Beszereztem már a csokitojásokat és -nyuszikat, pénzt nálunk nem szokás adni.

Ilona (54)

Kinőttem belőle. Amikor a lányom 10-14 éves volt, a rokonok és ismerősök, kiegészülve az ő osztálytársaival, nagyon sokan megfordultak nálunk, és már hetekkel korábban elkezdődött az izgatott készülődés. Most 29 éves a lányom, ő és az unokám még várják a locsolkodókat, úgyhogy én sem úszom meg igazán, mert húsvétra hozzájuk utazom.

Tímea (35)

Várom is, meg nem is. 4,5 éves kislányom kedvéért már napok óta készülünk a tojásfestéssel, kifújtuk, ahogy kell, mind egyszínű lett, és várják a mintát. Legalább 7-8 látogatóra számítunk a családból. A gyerekeknek csokitojást és pénzt adunk, meg persze a megfestett tojásokat a locsolkodásáért.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!