Helyi hírek 2016. február 2. 09:30

A mezgé büszkén viseli az „ökoiskola” címet

Képgaléria
A mezgé büszkén viseli az „ökoiskola” címet
Az ökoszemlélet alakítása, formálása évek óta része a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény mindennapjainak. Szerepet kap a tanórákon, a gyakorlati oktatásban egyaránt, de a szabadidős, játékos foglalkozásokon is jelen van.

A „Mezgés napokon” többek között szemetet is gyűjtenek a diákok, az Élelmezési Világnapon az egészséges táplálkozás jegyében terítik meg saját készítésű, bio alapanyagú finomságokkal a folyosói asztalokat. Rendszeresen megszervezik a PET palack gyűjtő versenyt, és a szárazelem gyűjtő konténer is az iskola szerves, hasznos kelléke ma már. Nem csoda tehát, hogy január 30-án Budapesten, Rózsa Pál igazgató átvehette az oktatásért- és a környezetvédelemért felelős tárcák-alapította oklevelet, amely az ökoiskola-cím viselésére jogosítja fel a mezgét.

A direktor örömmel mutatta be az oklevelet, és elmondta, hogy munkájuk alapján már korábban is kiérdemelhették volna ezt a címet, hisz a környezettudatos nevelésre mindig komoly figyelmet fordítottak. A pályázatot viszont csak most nyújtották be. Nagyon fontos azonban az, hogy a szakemberekből álló bizottság is színvonalasnak értékelte munkájukat, és ez további ösztönzést ad a diákoknak éppúgy, mint pedagógusaiknak, hogy környezetük óvásáról, élhetőbbé tételéről, az egészséges életmódról soha ne feledkezzenek meg.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!