Helyi hírek 2016. február 7. 11:30

A szép írás még mindig erény

Képgaléria
A szép írás még mindig erény
A szép írásnak van még méltósága, jelentősége. Ezt bizonyítja, hogy a kiskunfélegyházi járás 10 iskolájából több mint 82 tanuló nevezett a Göllesz Viktor Általános Iskolában ötödik alkalommal megrendezett „Szépen író” versenyre. A gyermekek a verseny során bizonyították, hogy a számítógépes, billentyűzethez és nyomtatott szövegekhez szokott világunkban is meg lehet fogalmazni pontosan és szépen mondanivalónkat kézírással.

A szépíró verseny feladata az volt, hogy a gyerekek a megadott szöveget minél szebben, pontosabban, ügyelve a külalakra, tévesztés nélkül másolják át. A sajátos nevelési igényű tanulók ezt valamennyien szépen teljesítették. Írásuk jól olvasható, egyenes vonalvezetésű, szemre is tetszetős volt.

A tanulásban akadályokkal küszködő gyermekeknek nagyon fontosak az ilyen megmérettetések. Itt ugyanis be tudják bizonyítani azt, hogy nagyon sok területen – így a szépírásban is -, korosztálybéli társaikhoz hasonló, sőt kiemelkedő teljesítményekre képesek – mondta el Rácz Eleonóra intézményvezető a versennyel kapcsolatosan.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!