Helyi hírek 2016. február 2. 18:25

22 napirendi pont között tárgyalták meg a költségvetési rendeletet

Képgaléria
22 napirendi pont között tárgyalták meg a költségvetési rendeletet
22 napirendi pontot tárgyalt meg február 2-án, kedden délután a Művelődési és Szociális Bizottság, amely egyebek mellett arról is döntést hozott, hogy támogatja a város 2016. évi költségvetési rendeletének elfogadását.

Csányi József ismertette a költségvetés főbb keretszámait. Tájékoztatójában kiemelte, hogy a felújításokra, magas- és mélyépítésre tervezett kétszer 127 millió forintos keret felhasználásának részleteit a későbbiekben a bizottságok és a képviselő-testület is megtárgyalja majd. Mint a polgármester fogalmazott, megítélése szerint stabil, jól megalapozott költségvetés készült a 2016-os évre.

Ezt megerősítette hozzászólásában Dongó József képviselő is, aki ezt követően több, a 6-os választókörzetet érintő beruházásra, fejlesztésre tett javaslatot. A módosító indítványt azonban nem támogatta a grémium. Nem nyerte el a tagok támogatását Eszik Bence javaslata sem, miszerint a város pedagógusait fejenként 6 ezer forint szakkönyv, szakfolyóirat támogatással segítse az önkormányzat.

Dr. Garai István elismerését fejezte ki az önkormányzatnak, amiért a jövő évi költségvetésben jelentős összeg szerepel a városi kórház támogatására.

A bizottság támogatta többek között a házi szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendeletet, ahogy a Szakmaközi Művelődési Ház Közhasznú Egyesülettel, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesülettel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoporttal és a Kiskun Múzeum Baráti Köre Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásokra vonatkozó előterjesztéseket is. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Kiskun Múzeum, a Tourinform Iroda és a Kiskunfélegyházi Hangya Termelő Iskola 2015. évi beszámolójáról és 2016. évre szóló munkatervéről készült előterjesztéseket szintén elfogadásra javasolta a képviselő-testületnek a bizottság, ahogy a Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft., valamint a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2015. évi tevékenységét összefoglaló beszámolót is.

T. T.






 

Kövessen minket a Facebookon is!