Helyi hírek 2016. február 4. 16:20

Itt az idő megharcolni a tanítás szabadságáért!

Itt az idő megharcolni a tanítás szabadságáért!
Kecskeméten tartott szolidaritási sajtótájékoztatót Ikotity István országgyűlési képviselő, Falusi Norbert, a kecskeméti és Kiss Kálmán Tibor, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagjai.

Az LMP kiáll az oktatásban dolgozók és a diákok érdekei mellett. Tisztelet a bátraknak, akik már csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez. Mert a bicikli túl lett tolva – nem kicsit, nagyon. Ez nem mehet így tovább, az ország nem léphet a szellemi leépülés útjára.

A fideszes tanügyi reform és a centralizáció megbukott. Egyetértünk a figyelemfelhívó tüntetésekkel és a tiltakozó akciókkal az országban és itt Bács- Kiskun megyében. Támogatjuk a helyi oktatási kerekasztalok összehívását. Vissza kell bontani az erőltetett központosítás és az elnyomás szimbólumát, a KLIK-et, a tankerületi központok ragadozó pókhálóját.

Újra kell építeni alulról az autonóm közoktatási rendszert. Növelni kell az iskolák pénzügyi, szakmai önállóságát. Az igazgatók kinevezéséről nem lehet dönteni az önkormányzatok egyetértése nélkül, az egyéb munkáltatói jogokat vissza kell adni a helyi vezetésnek, az intézményvezetőknek. Az iskolákban nem lehetnek filléres napi gondok, a szülők áldozatkészségével nem szabad visszaélni.

Csökkenteni kell a diákok és a tanárok terhelését, a túlméretezett tananyagot és az értelmetlen, lélekölő adminisztrációt. Folytatni kell a béremelést a nem pedagógus, kisegítő állásoknál, a munkakörülményeket haladéktalanul javítani kell.
 

Ikotiy István, országgyűlési képviselő, LMP

Kiss Kálmán Tibor, megyei közgyűlési tag, LMP

Falusi Norbert, kecskeméti önk. képviselő, LMP





 

Kövessen minket a Facebookon is!