Helyi hírek 2016. február 6. 07:30

Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza - A torta is követi a trendet

Képgaléria
Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza - A torta is követi a trendet
Február 14-én, Valentin-napon a szerelmet ünnepeljük. Ezen a napon rendezik meg idén az Esküvő Kiállítást Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Félegyházi Közlöny azzal szeretné megkönnyíteni a házasságkötés előtt állók ezer teendőjét, hogy választásukat segítve bemutatunk néhány profi szolgáltatást és szakembert. Ezúttal az esküvő elengedhetetlen kelléke a torta kerül "terítékre", amelyből manapság az egybeépített pasztell és hófehér, vagy csontszínű a legnépszerűbb marcipánbevonattal és cukorvirágokkal – mondta el Kovács János mestercukrász.

Az esküvői torta mindig igazodik a leendő házaspárok elképzeléséhez, követve az aktuális divatot, trendeket. A 2011-es esztendő „év cukrászának” megválasztott Kovács János nem ismer lehetetlent ha egy igazán különleges torta elkészítéséről van szó. 
 

- Tortáinkat marcipánnal, vagy fondant-nal vonjuk be, majd karamellvirágokkal, csipkékkel díszítjük. A leendő házaspárokkal kiállításokon, vagy a cukrászműhelyben találkozunk, majd ízkóstolón vesznek részt és elmondhatják ötleteiket, megtekintik mintatortáinkat. A cukrászmestertől azt is megtudtuk, hogy a trendek évente változnak. Míg pár évvel ezelőtt tejszínes díszítésű tortákra volt igény, manapság inkább a visszafogott, elegáns stílust igénylik.
 

A kiállításon ezúttal is különböző méretű és díszítésű tortákat csodálhat meg a közönség. Ezúttal különleges, arannyal, fehér orchideákkal, rózsákkal és liliomokkal díszített alkotásokkal készül a mestercukrász, aki a külcsín mellett az ízre is nagy hangsúlyt fektet. Mint megtudtuk, Kovács János tortái általában tejszínes töltelékkel készülnek, aroma és festékanyag nélkül, maga készítette öntetekkel és lágy töltelékű krémekkel. Minderről bárki meggyőződhet február 14-én, Valentin-napon, a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!