Helyi hírek 2016. február 7. 13:30

Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza - Tánc a lelke mindennek

Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza - Tánc a lelke mindennek
Február 14-én, Valentin-napon a szerelmet ünnepeljük. Ezen a napon rendezik meg idén az Esküvő Kiállítást Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Félegyházi Közlöny azzal szeretné megkönnyíteni a házasságkötés előtt állók ezer teendőjét, hogy választásukat segítve bemutatunk néhány profi szolgáltatást és szakembert. Az esküvői mulatság tánc nélkül mit sem ér. A párok táncoktatását ma már profi szakemberek végzik. Dóka-Mezei Anett esküvői táncoktatással segíti a párok a felkészülését, tapasztalata szerint a nagy nap előtt három hónappal már érdemes elkezdeni a gyakorlást.

Dóka-Mezei Anett a Főnix Dance Tánc és Sport Stúdió vezetőjeként gyakorlott oktatónak számít. Elmondása szerint a mai fiatalok szeretnek táncolni, de azzal is tisztában vannak, hogy egészen más egy szórakozóhelyen a parkettre lépni, mint az esküvőn, ahol minden szem rájuk szegeződik.

- Többféle megkeresés érkezik hozzánk, igyekszünk az elképzelésekhez igazodni, a megvalósításban segíteni. Előfordul, hogy csak gyakorolni szeretnének a párok, tanácsot kérnek, hogyan vigyék végig az estét. Az éjféli keringőhöz mindig ragaszkodnak, ilyenkor gyertyával, vagy gyertyafényben táncolnak. Általában az angol keringő dominál, de a bécsi keringőt is sokan szeretik. Előfordul, hogy én ajánlok fel zenét, máskor a párok választanak ki egyet. Ez alapján alkotjuk meg a koreográfiát. A nyitótánc is fontos szerepet tölt be, ebből többféle verzió működik. Vannak, akik keringővel, előkelő tánccal szeretik megnyitni, míg mások kicsit nosztalgiázva a megismerkedésük dalát választják a nyitótánc alapjául. Utóbbihoz általában modernebb jellegű táncot adnak elő, személyre szabott koreográfiával - tudtuk meg Anettől.

- Az első gyakorláson látom mire képes a pár, ahhoz igazítom a koreográfiát.Nyitótáncnál egyre népszerűbb az Amerikában közkedvelt funny dance, ami egy vidám jellegű tánc mix. Különböző lazább tánctípusokat keringőbe foglalva adnak elő. Tapasztalatom szerint a fiatalok jól összeválogatják a hozzájuk passzoló zenéket, ezáltal a funny dance mindig mulatságos, egyedi, személyre szabott. Némi színészi affinitás szükséges az igazán jó produkcióhoz.

Dóka-Mezei Anett hozzátette, fontos meghatározniuk a pároknak, hogy mit szeretnének előadni, a bonyolultabb koreográfiák ugyanis hosszabb felkészülést igényelnek. A gyakorlást megkönnyítendően általában az esküvői cipőjükben oktatja a fiatalokat és nem egy esetben az esküvő helyszínén is tartanak egy főpróbát.

G. Z. 





 

Kövessen minket a Facebookon is!