Kultúra 2016. február 7. 07:30

Emléknapokkal tisztelgett a szülőváros

Képgaléria
Emléknapokkal tisztelgett a szülőváros
Móra Ferenc halálának évfordulójára emlékezve, minden évben február elején Móra Ferenc Emléknapokat tartanak Kiskunfélegyházán. Idén erre a rendezvénysorozatra február 5-e és 9-e között került sor, melyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság vett a szárnyai alá.

A rendezvénysorozat keretében elsőként február 5-én, pénteken tartottak Móra Ferenc felolvasónapot a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol a város általános iskolásai Móra Ferenc műveiből idéztek részleteket. A megjelenteket és a vendégeket Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntötte.

A felolvasónapon részt vett Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere és a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója, valamint Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke. A rendezvényt Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája is megtisztelte jelenlétével. Megnyitó beszédében elmondta, hogy akik sokat olvasnak, azok okosabbak, és lelkileg gazdagabbak. A felolvasónap megnyitóján Izer Klaudia, a Constantinum Intézmény tanulója Móra László szavaival emlékezett Móra Ferencre.

A város általános iskoláiból egész nap váltották egymást a csoportok. Buzgón jöttek olvasni a kisebbek és nagyobbak egyaránt, és külön öröm volt számukra az, hogy találkozhattak Móra Ferenc dédunokájával, Vészits Andreával. Minden csoport, aki részt vett a Móra felolvasó napon emléklapot vihetett haza. 

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!