Kultúra 2016. február 7. 18:00

Farsang van most ne feledd el, maskarádat fürgén vedd fel!

Képgaléria
Farsang van most ne feledd el, maskarádat fürgén vedd fel!
A farsang nem csak a gyerekek ünnepe, hanem a felnőtteké is. Még jobb, ha az egész család részt vesz a kicsik örömében. Ezért a Petőfi Sándor Városi könyvtárban a már hagyományossá vált Családi szombat délelőttöt most a farsang jegyében rendezték meg, ahol a kicsik és szüleik együtt szórakozhattak.

Az alkalmon lehetőség nyílt kézműves foglalkozásra, amelyen farsangi állarcokat készítettek, és arcfestésre is sor került. A gyerekek legnagyobb örömére egy bohóc is jelen volt a rendezvényen, a délelőtt folyamán ő készítette a szebbnél szebb és művészi álarcokat a gyerekeknek. Az arcfestés így még mókásabbá vált számukra.

Az Alapfokú Művészeti Iskola dráma- és színjáték tagozatos növendékei előbb az Egy orr kacifántos története című mesejátékot mutatták be, majd zenei műsorral kedveskedtek a közönségnek. Elhangzottak ismert, és kevésbé ismert dallamok, melyeket oboán, fuvolán és zongorán szólaltattak meg a fiatal művészpalánták. Némelyik dalocskát a közönségben helyet foglaló kisgyerekek is dúdolták.

A gyerekek olyan jól érezték magukat a könyvtárban ezen a délelőttön, hogy haza sem akartak menni, sőt azt kérdezgették a szüleiktől, hogy mikor lesz újra farsangi mulatság?

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!