Kultúra 2016. február 8. 11:30

Objektíven látja a világot

Képgaléria
Objektíven látja a világot
A Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában február 5-én, pénteken egy különleges kiállítás megnyitójára került sor. A kiskunfélegyházi születésű Horváth Péter fotóit mutatták be a művészetkedvelő érdeklődők számára.

A rendezvényen részt vettek a fotós művészetét kedvelők, a rokonok valamint ismerősök is. Családias hangulatú, mégis magas színvonalú kiállításmegnyitón vehetett részt mindenki, aki ellátogatott pénteken este a Művelődési Központba.

A tárlatot Kincses Károly fotómuzeológus nyitotta meg. Humoros ünnepi beszédével nagyban hozzájárult a jó hangulat kialakításához. Ám a képek magukért beszéltek és beszélnek.

A kiskunfélegyháziak lehet, hogy nem is tudják, milyen tehetséges és sikeres fotóművész származik városunkból. Horváth Péter egész élete a fényképezésről szól. 1971-ben felvették a Magyar Fotóművészek Szövetségébe és még ugyanabban az évben az MTI fotó munkatársa lett. 1985-ig a Magyar Ifjúság című képes hetilap fotóriportere volt, 1983-tól 1985-ig pedig rovatvezetője. Alapító tagja a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának és még sok hetilap és kiadó munkatársaként tevékenykedett a sok év alatt. Ez a kiállítás, amely a 80-as évek elejétől napjainkig bemutatja a fotóművész tevékenységét, teljes egészében elvarázsolta a közönséget.

A kiállítás március 1-jéig látogatható a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

V. K. 

Fotó: Szabó László





 

Kövessen minket a Facebookon is!