Kultúra 2016. február 10. 11:30

Játszva tanulnak

Képgaléria
Játszva tanulnak
Aki dudás akar lenni Félegyházán, nem kell annak pokolra menni, mint a Dudás Kreatív és Játszóház névadó nótája mondja. Itt ugyanis nem csak azt tanulhatják meg a kicsik, hogy miként kell a dudát fújni, de garantáltan a ház oldalát sem kell berúgni a jó mulatsághoz.

Néhány hónapja nem kell már Kecskemétre vinni csemetéit azoknak a félegyházi szülőknek, akik szeretnék a játszóház örömét megadni gyermekeiknek. A Gorkij utcában, a volt gyermekkönyvtár helyén nyitotta meg kapuit tavaly év végén a Dudás Kreatív és Játszóház, ahol mesével, zenével, játékos foglalkozásokkal várják a 10 év alatti gyerekeket és szüleiket.

Jánosi Ágnes és Kisgyőri Krisztián neve eddig sem csengett ismeretlenül a félegyháziaknak. A zenetanár, népzenész férj és a gyógypedagógus, néptánc-pedagógus feleség két saját gyermeket nevel. Aki dudás akar lenni című hanganyaguk – amely a felső tagozatosok népdal anyagát dolgozza fel – harmadik éve van jelen a magyar közoktatásban. Ebből „nőtte ki magát” a Dudás Kreatív és Játszóház. A vezérelv ugyanaz: hogy a játék legyen öröm, gyermekeinket a magyar hagyományokhoz, a természetes anyagokhoz, a népmesékhez vigye közelebb, miközben képességeik is fejlődnek!

A Dudás Kreatív és Játszóház naponta változatos programokkal várja a gyerekeket. Hétfőn délelőttönként baba-mama mondókatornát, délután iskola előkészítő foglalkozást, kedden magyar mozgáskottát, szerdán zenebölcsit és zeneovit, csütörtökön táncházat, péntekenként kreatív angolt tartanak. Van itt táncház is, kiváló helyszín szülinapi bulik megrendezéséhez, vagy egyszerűen élvezhetik a gyerekek a szabad játszóházat is.


A foglalkozások heti rendje a következő:

Hétfő

Baba-mama mondókatorna - 10.30

Iskolába készülök! - 17.00


Kedd

Magyar mozgáskotta - 17.00


Szerda

Zenebölcsi - 10.30

Zeneovi - 17.00


Csütörtök

Táncház - 17.00


Péntek

Kreatív angol Maria Bloommal, 3 év alattiaknak - 16.30

Óvodásoknak - 17.00


 

Aki dudás akar lenni,
pokolra kell annak menni.
Ott kell annak megtanulni,
hogyan kell a dudát fújni.


Három a tánc mindhalálig,
Kivilágos kivirradtig.
Kicsiny nékem ez a ház,
Berúgom az oldalát.





 

 

Kövessen minket a Facebookon is!