Helyi hírek 2016. február 10. 09:30

Büszkék voltunk rá, hogy sokat tett az emberekért

Képgaléria
Büszkék voltunk rá, hogy sokat tett az emberekért
Harmincöt esztendeje hunyt el Szabó István őrnagy. Szabó István az ötvenes évektől nyugdíjba vonulásáig a félegyházi kommendáns hivatal vezetője volt. Példamutatóan helytállt a nehéz politikai időszakokban is, munkáját több rangos kitüntetéssel ismerték el. A Néphadsereg Halottjaként 1981 januárjában elsőként kapott díszsírhelyet a felsőtemetőben.

Szabó István leánya, aki a családban legszorgalmasabban ápolja, őrzi emlékét, így emlékezett édesapjára: gyermekként sokat láttam, tapasztaltam, hogy ha valaki azzal fordult hozzá, hogy bajban van, akkor ő mindig segített. A munkája minden idejét lekötötte. Beosztása miatt sokszor vidékre, vagy a fővárosba kellett utaznia, és bizony sokszor hónapokig nem láttuk.

Segített a város feladatainak megoldásában is. Katonáival együtt részt vett a Petőfi lakótelep építésében. Hobbijára, a horgászatra és vadászatra is szánt időt. Közvetlen és őszinte kapcsolata volt bajtársaival, ismerőseivel és családjával. Igaz, néha szigorú is. De mi nem bántuk. Szeretett bennünket, és mi is őt. Tudomásul vettük, hogy a hivatásának él, és büszkék voltunk rá, hogy sokat tett az emberekért.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!