Kultúra 2016. február 15. 15:30

Biomami kipróbálja!

Képgaléria
Biomami kipróbálja!
Egészséges életmód, környezettudatos táplálkozás, biotermékek, helyes étrend – ezek a fogalmak szinte kivétel nélkül foglalkoztatják az embereket, főleg a szülőket, akik a legjobb belátásuk szerint szeretnék egészségesen táplálni és nevelni csemetéjüket.

Az egészséges táplálkozásé volt a főszerep a napokban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama klubjában . A Betűbölcsi vendége Halasiné Papp Anett, a „Biomami kipróbálja” Facebook-csoport megálmodója és vezetője volt.

- Átlagos, egy gyermekes anyuka voltam, aki az édesanyjától, és a nagymamáitól leste el a főzés fortélyait – mesélte Anett, a „Biomami”, s közben már készítette is azokat a saját készítésű termékeket az asztalra, amelyeket bemutatott az előadáson.

De vajon miért kezd el egy „átlagos” anyuka az egészséges életmóddal foglalkozni? Anett egyszerű választ adott erre a kérdésre. Gyermeke 1 éves koráig sokat betegeskedett. A Biomami szerint a sok gyógyszer hatására felülfertőződött, ez után az is kiderült, hogy tejallergiát is kapott. Ekkor döntött, úgy, hogy változtatnia kell a gyermek étrendjén, és az egész család életmódján.

- Nem vagyok gyógyszerellenes, csak nem szeretem a felesleges gyógyszereket – mondta határozottan Halasiné Papp Anett, majd elmesélte, hogy először mindig a természetes gyógymódokat próbálja bevetni a nátha, megfázás és kisebb betegségek esetén. Az ember azt hihetné, hogy az egészséges- és bio táplálkozás nem kíméli túlságosan a pénztárcánkat. Ám Anett ezt is megcáfolta. Azt mondja, hogy ha az állati eredetű tej helyett növényi tejet fogyasztunk, anyagilag nem járunk rosszabbul, mintha tehéntejet vennénk, de az egészségünk szempontjából, jobban megéri. Készített már házi máktejet, rizstejet, köles tejet és kókusztejet is.

Elmondása szerint egy csomag kókuszreszelékből rengeteg kókusztej állítható elő. A „Biomami kipróbálja” Facebook-csoportot azért hozta létre, mert úgy látta, hogy nagy igény van rá. Szerinte annyira nagy ebben a témában az információmennyiség, hogy nehéz belőle szelektálni. Ő viszont kipróbálja és leírja a pozitív és negatív tapasztalatait az ételekkel kapcsolatban. Tapasztalatai mellett elmondja, hogy hol lehet beszerezni az alapanyagokat, és mennyiért.

A „Biomami” előreláthatólag még két alkalommal lesz a Betűbölcsi vendége. Ez volt az első alaklom, de már most is sok hasznos tanácsot adott az anyukának. Minden édesanyának hasznos lehet egy ilyen előadás, még azoknak is, akiknek nem tejallergiás a gyermekük. A Városi Könyvtár Gyermekbirodalma szeretettel vár minden érdeklődőt a következő második alkalomra is, melyeken Halasiné Papp Anett a gyerekbetegségekről és a háztartásban használatos biotermékekről fog előadni.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!