Sport 2016. február 12. 11:30

Kenguruk és tinik versenyeztek

Kenguruk és tinik versenyeztek
Kecskeméten és Szegeden játszottak a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) csapatai az elmúlt hétvégén. Az U11-es fiú kenguruk Kecskeméten, míg a lányok Szegeden játszottak.

KKA Jégtörő Mátyás - FTSI fiú 73-44 (22 -6; 18 -17; 14- 12; 19 -9)

A Jégtörő Mátyás csapatának erőfölénye már a mérkőzés elején megmutatkozott ez rányomta bélyegét az első negyedre, amit 22-6 -ra el is vesztettek. Megilletődötten, rossz döntésekkel tarkítva játszott a csapat. A második negyedben 1 ponttal, a harmadikban 2 ponttal kaptak ki. A negyedik játékrészben 10 ponttal nőtt a hátrány. Az ellenfél könnyen leindította a félegyháziakat, ami ellen most nem találták az ellenszert. Néhány játékos keveset vállalt, a többiek sok hibával dobtak.

FTSI: Huszka Boldizsár- 13, Szűcs Bence- 12, Kovács Bálint- 11, Tarjányi Gergő- 4, Varga Márk- 4, Fekete Péter-1, Kószó Dániel-1, Bitó Bence-, Kelemen Áron-, Keserű Csaba-, Szívós Péter-.
 

FTSI fiú - Bajai NKK 60- 36 (15- 11, 20- 5, 12- 15, 13- 5)

Második ellenfelük a bajai lányok voltak. Ezen a meccsen jobban tudták érvényesíteni az akaratukat. A sok hiba, kimaradt helyzetek megmaradtak, de a győzni akarás vitte előre az együttest.

FTSI: Kovács Bálint- 12, Szűcs Bence- 11, Kelemen Áron- 9, Szívós Péter- 9, Huszka Boldizsár- 6, Varga Márk- 5, Tarjányi Gergő- 4, Fekete Péter-2, Kószó Dániel-1, Bitó Bence-1, Keserű Csaba-.

Fekete-Seres Ildikó edző elmondása szerint a csapat nem tudott fejben is ott lenni a pályán. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy húzós időszakon vannak túl a gyerekek, az utóbbi 5 hétvégéből 4 szombaton játszottak nehéz meccseket. A játékosok nagy része kenguru és gyerek csapatban is versenyzik, ez sok áldozattal és lemondással jár. Ilyen feszített program mellett nem lehet mindig maximális teljesítményt nyújtani, de lelkesedésből jelesre vizsgáztak.
 

Egy győzelem illetve vereség a kenguru leány csapattól - U 11 Bajnokság, 7.régió "F "CSOPORT

Kecskemét Hernád – FTSI leány 39 - 49

FTSI: Farkas Levente 10,Farkas Dominik 7, Kósa László 6, Oroszi Viktória 5, Turcsányi Mátyás 5, Kőfalvi Dorottya 4, Farkas Zsófia 4, Dongó Laura 3, Varga Evelin 3, Fetter Fruzsina -.

Ezen a találkozón a 3.forduló győztesét tudták legyőzni. Ügyesen játszottak a gyerekek, küzdöttek a pontokért, dicséret illeti őket a teljesítményükért.
 

FTSI leány - KKA Jégtörő Matyi 44:52

FTSI: Varga Evelin 11, Farkas Zsófia 6, Farkas Levente 6, Kőfalvi Dorottya 5,Kósa László 5, Dongó Laura 4,Farkas Dominik 4, Turcsányi Mátyás 2, Oroszi Viktória 1, Fetter Fruzsina

A második meccset a Kecskemét ellen játszották. Beigazolódott, hogy hazaiak ellen otthoni pályán nagyon nehéz győzni. A második és főleg a negyedik negyedben jól játszottak a félegyháziak.

Edző: Bertalan Márta
 

Tisztes helytállás a legfiatalabbaktól - Országos kenguru bajnokság, 7. régió, "G" Csoport

Kecskeméti KC - FTSI Vegyes 98 - 26

FTSI Vegyes - Bajai NKK 28 - 60

Sérülések, betegségek miatt ezen a hétvégén a legkisebbek és újoncok kaptak lehetőséget arra, hogy belekóstoljanak a "nagybetűs" várva-várt igazi KOSÁRMECCS hangulatába, izgalmaiba. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a "rutinos" játékosok, akik a hátukon vitték a kisebbeket, biztatták őket, segítették a beépülésüket a csapatba, bevonták őket a játékba. A kisebbek hősiesen küzdöttek, próbálták felvenni a mérkőzés ritmusát, ügyesen helytálltak az első megmérettetésen.

Edző: Síber Rita
 

Nem sikerült a bravúr a tiniknek Nemzeti lány Tini Bajnokság „M” csoport

Félegyházi TSI – Ceglédi EKK 51 – 62

FTSI: Patyi Andrea 23, Zámbó Napsugár 12, Nemcsok Krisztina 6, Patyi Erika Fanni 6, Csósza Anna Cecília 4, Borzai Zsuzsanna -, Bozóki Bíborka -, Csáki Boglárka -, Kovács Kitti Anikó -, Szondi Inez -. Tarjányi Blanka -.

Az örök ellenfél, a mérkőzésen jobbnak bizonyult. A lányokat mentálisan letörte az igazságtalan technikai büntetés, valamint a két kipontozódott játékos, így a véghajrában nem sikerült az addigi pontelőnyt megtartani. Egy NBI-es csapattal rendelkező utánpótláscsapat ellen ez szép eredménynek számít.

Edző: Rádi Dezső
 

Szeged KE – Félegyházi TSI 77 – 63

FTSI: Patyi Andrea 23, Patyi Erika Fanni 12, Zámbó Napsugár 12, Csósza Anna Cecília 10, Bozóki Bíborka 2, Nemcsok Krisztina 2, Borzai Zsuzsanna -, Kovács Kitti Anikó -, Csáki Boglárka -, Tarjányi Blanka -, Szondi Inez -.

Nehezen tudott rendeződni a csapat a duplázásra. Az első negyed hátrányát fokozatosan dolgozták le, majd másfél perccel a mérkőzés vége előtt 4 pontra voltak a szegediek mögött. Ekkor azonban kiderült, hogy rosszul kezelték az eredményjelzőt és a 4 pont különbség az valójában 14. Ettől függetlenül az őszi nagy különbségű hátrány után nagyon szép a 14 pont. Mindenki kifogástalan játékot tett hozzá a mérkőzéshez, nagyon szépen fejlődnek a lányok, elég okot adva arra, hogy jövőre a saját korosztályukban méltó ellenfelek legyenek bárkinek.

Edző: Rádi Dezső





 

Kövessen minket a Facebookon is!