Kultúra 2016. február 11. 11:30

A felnőttek is Mórát olvastak

Képgaléria
A felnőttek is Mórát olvastak
Nemcsak a diákok emlékeztek Móra Ferencre az elmúlt napokban, hanem a felnőttek is felolvasónappal méltatták Móra Ferenc emlékét. Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, mely után Laczkóné dr. Szabó Klára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke és Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke kezdték meg a Móra Ferenc felolvasó napot.

A rendezvényen részt vettek a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai. A felolvasás által a megjelentek egymást hallgatva idézhették fel az író életének főbb állomásait, és újra elmerülhettek egy-egy írásának a szépségében, emberközelségében.

Ebben a rohanó világban nagyon fontos megállni és emlékezni azokra a magyar írókra, akik nélkül nem lenne teljes a magyar irodalom. A szervezők ezzel a felolvasónappal bebizonyították, hogy fontosnak tartják ápolni Móra Ferenc emlékét.

Kapus Béláné a rendezvény végén megköszönte minden megjelentnek a részvételt, és hangsúlyozta, hogy amíg így emlékeznek Móra Ferencre, és sokat olvassák műveit, biztosan nem fogják elfelejteni a neves írót.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!