Helyi hírek 2014. április 17. 20:25

Felfüggesztették a Lisznyai utcai erdőirtást

Képgaléria
Felfüggesztették a Lisznyai utcai erdőirtást
Az elmúlt év végén döntöttek arról egy lakossági fórumon, hogy kivágják a balesetveszélyes fákat a Lisznyai utcában. Ezt, az ott élők azért kérték Kapus Krisztiántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől, illetve a hivataltól, mert attól tartottak, hogy a laza talajon nagyra nőtt fákat egy vihar bármikor kidöntheti, ami a villanyvezetékeket éppúgy veszélyezteti, mint az utca lakóépületeit. A munkálatokhoz nemrégiben hozzá is kezdtek, de ennek mégsem örültek a környék lakói.

 

Késve kezdtek hozzá a munkákhoz, vélekedtek a környékbeliek. Természetközeli embereknek vallva magukat, úgy fogalmaztak, hogy a vegetációs időszak burjánzása közepette vétek fakitermeléshez kezdeni. Nem csupán azért mert ekkor indul a fák és cserjék virágzása és növekedése, hanem azért is, mert már fészket raktak a madarak, és az irtással tönkre teszik szaporodásukat.

Kollár László és Meizl Ferenc, a madártani egyesület helyi vezetője, megismerve a panaszokat, a hivatalhoz fordult, hogy állítsák le a munkálatokat. Ennek köszönhetően a kitermelést felfüggesztették.

Az üggyel kapcsolatosan Barczikai Gábor az önkormányzat munkatársa elmondta, hogy a közösség kérésének megfelelően kívánták elvégezni a munkát, ám az ehhez szükséges erdészeti és egyéb hatósági eljárások elhúzódása miatt csak április közepén tudtak hozzáfogni. Tudomásul véve a természetvédők kérését, a kitermelést felfüggesztették, és a nyár végén fejezik be a munkálatokat.

 

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!