Helyi hírek 2014. április 18. 08:52

Megújulnak a jelzőlámpák

Képgaléria
Megújulnak a jelzőlámpák
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, a városunkban közlekedőket, hogy az 5. sz. főútvonalon Önkormányzatunk és a Magyar Közút NZRT közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak korszerűsítése kezdődik meg hamarosan, KÖZOP pályázati finanszírozással. A korszerűsítés során a vezérlő-, a fejegységek, valamint az automata forgalomfüggő irányítás jeladóit is újakra cserélik. A lámpafejekbe energiatakarékos és hosszú élettartamú Led fényforrások kerülnek a jelenlegi izzólámpás helyett. A forgalomfüggő vezérlés gyakran meghibásodó eleme maga a jeladó, amely jelenleg az aszfaltburkolatba süllyesztett vezetékből, ún. detektorhurokból állt. Az aszfalt gyűrődése, repedése során ezek könnyen sérültek, ekkor a gép rögzített idejű periódusra váltott. Az új berendezés mágneses érzékelővel, rádiófrekvenciás jeltovábbítással kiküszöböli ezt a hibalehetőséget, üzembiztosabb működést eredményezve.

Az átépítés első üteme a Bercsényi úti és a Halasi úti csomópontot érinti.

A Bercsényi úti kereszteződésben 2014. április 22-23-án, a Halasi úti csomópontban 2014. április 24-25-én a jelzőlámpák nem működnek, ekkor még sárga villogó fényjelzés sem lesz.

Kérjük az arra közlekedőket, gyalogosokat és járművezetőket, hogy a munkálatok ideje alatt kellő türelemmel és körültekintéssel, a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek a csomópontokban.

A Kossuth utcai és Bajcsy-Zs. utcai lámpás csomópont korszerűsítése is sorra fog kerülni, azonban annak pontos időpontja technikai okok miatt egyelőre nem ismert - tájékoztatta lapunkat Sipos Róbert a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának munkatársa.  

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!