Helyi hírek 2016. február 14. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Nagyböjt első vasárnapja - 2016. február 14.

1. Vasárnap a szentmisék végén külön áldásban részesítik a jegyes- és házaspárokat, valamint lesz hamvazás is.

2. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, február 19-én, pénteken az esti szentmise után, február 21-én, vasárnap pedig az esti szentmise előtt, 5 órakor. A keresztút miatt elmarad a Rózsafüzértársulat összejövetele. Várják a csoportok, közösségek jelentkezését keresztút végzésére.

3. Február 19-én, péteken este a szentmise és a keresztút után lesz a filmklub következő vetítése a Plébánián.

4. Jótékonysági hangverseny lesz a Batthyány Iskolában február 20-án, szombaton este 6 órától. Tájékoztató plakát a hirdetőtáblán látható.

5. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.

6. Nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban március 10-én, 11-én, és 12-én az esti szentmisében. A beszédeket dr. Finta József, kiskunhalasi plébános atya mondja.

7. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az éves egyházi adót, mely aktív dolgozók esetében évente 4000 Ft, nyugdíjasok esetében 3000 Ft személyenként. Az egyházi adót be lehet fizetni a Plébánián és postai csekken, melyek az újságos asztalról elvihetőek.

8. A személyi jövedelemadó 2x1 %-ról mindenki maga rendelkezik. Az egyik 1 % a Katolikus Egyház javára, a másik 1 % valamely civil szervezet, alapítvány javára ajánlható fel. Kérik a kedves híveket adójuk 2x1 % - val támogassák a Katolikus Egyházat és a Fülöp Atya Alapítványt. Rendelkező nyilatkozatok a templomban, az újságos asztalon találhatóak.






 

Kövessen minket a Facebookon is!