Kultúra 2016. február 15. 07:30

A házasság trendi? A vágyam csak ennyi?

Képgaléria
A házasság trendi? A vágyam csak ennyi?
Rózsaillat és gyertyafény fogadta február 13-án délután a Korona Kávézóban a házasokat, ugyanis ezen az estén különleges alkalmon vehettek részt a házaspárok. A kávézóban a Házasság Hete alkalmából A házasság trendi? A vágyam csak ennyi? címmel tartott előadást Hostyánszki Péter baptista lelkipásztor.

A Valentin napi est fő témája persze, hogy a házasság volt, ám a lelkész teljesen más oldalról közelítette meg a témát, mint ahogy az gondolnánk. Egy bensőséges, mégis vidám hangulatú interaktív alkalom volt ez. Elsőként azt a kérdést tette fel a megjelent pároknak, hogy szerintük egy jó kapcsolat a szereteten múlik vagy sem? Majd egy kötetlen beszélgetés alakult ki, melyen mindenki elmondhatta véleményét a házasságról, arról, hogy milyennek képzelte a házasságkötés előtt a párjával való viszonyát és milyen lett azóta a kapcsolata a házastársával.

A hibák, ott mindig vastagok, ahol kevés a szeretet – mondta a lelkipásztor, majd hozzátette, hogy a szeretet nem követelhetjük, inkább adjunk mi a szeretetből és tanuljunk meg bízni és kérni Istentől és társunktól is. És hogy honnan lesz bennünk a szeretet? Isten a szeretet egyetlen forrása fejtette ki véleményét Hostyánszki Péter.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a hibáink nem a házasságunk miatt vannak, csupán a házasságban jobban fény derül rájuk – mondta a lelkész. Még egy bibliai történetet is felhozott példaként, mégpedig a Kánai menyegző történetét, amelyben Jézust, Isten fiát meghívták egy esküvőre.

A lelkész ezzel a példával arra bátorította a megjelenteket, hogy ne féljenek meghívni Istent a házasságukba, mert ha gondok jönnek, akkor vele könnyebb túljutni a problémákon. A lelkész ezzel az előadással nem csak azoknak a házaspároknak szeretett volna segíteni, akik most mély ponton vannak, hanem azoknak is, akik úgy érezik, hogy nincs semmi gond a kapcsolatukban, mert szerinte a kapcsolatainkat folyamatosan ápolni kell.

Az előadás után a megjelent párok együtt fogyasztottak süteményeket és egy tea vagy üdítő mellet beszélgettek egymással. A házasok kikapcsolódtak és egyben ápolták házasságukat is. A mai rohanó világban pedig talán ez a legnehezebb: időt szakítani a másikra.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!