Helyi hírek 2016. február 17. 11:00

Esküvő Kiállítás - 2016 - videóval

Képgaléria
Február 14­-én, vasárnap hetedik alkalommal rendezték meg az Esküvő Kiállítást Kiskunfélegyházán, a Művelődési Központban. A helyszín megtelt az érdeklődő fiatalokkal, akik sokszínű kínálatból válogathattak esküvőjük lebonyolításához.

A harminc szolgáltató standját mintegy ötszázan látogatták meg a nap folyamán. A színpadon megrendezett esküvői ruha divatbemutatók is nagyon sok érdeklődőt vonzottak, a terem zsúfolásig megtelt fiatal párokkal. ­A rendezvény népszerűsége annak köszönhető, hogy ez egy olyan hiánypótló esemény, ahol a házasulandók megtalálnak mindenkit egy helyen, aki szükséges egy lakodalom megszervezéséhez -­ mondta el lapunknak Csikósné Fehér Irén rendezvényszervező.

A helyszínre kitelepült anyakönyvvezetők, Gyenes Krisztina és Csányiné Mészáros Ágnes előtt közel ötven pár regisztrált a rendezvény ideje alatt a 2016-­os évre. Közülük sorsolták ki a két Görögországi szálláslehetőséget a nap végén. Az anyakönyvvezetők arról is beszámoltak, hogy a házasságkötések száma az utóbbi években nőtt, és városunkban idén akár a százötvenet is elérhetik. A fiatalok segítséget kaptak a döntésben még akkor is, ha már elkezdték a szervezést.

Norbert párjával júniusra tervezi esküvőjüket, és bár sok minden megvan, érdekelte őket a kiállítás. ­A legnehezebb a szervezésben az időpontokat összehozni, hogy a kitűzött dátum mindenkinek megfeleljen. - Mi két évvel korábban elkezdtük, de így is van, ami nem a terveink szerint sikerült­ - mondta.

A nap legizgalmasabb pillanataként pedig gazdára talált a két görögországi szállás. Az egyik nyertes Kurucz Tímea és Benedek Lajos Balázs nagyon örült a nyereménynek, azt mondják a görög út lesz a nászútjuk. - ­Július 16­-án lesz az esküvőnk, 120­-140 fős lakodalmat tervezünk, aminek különlegessége, hogy katonai esküvő lesz -­ mondta el a vőlegény. ­- Egyébként hagyományos magyar lakodalmat szeretnénk vőféllyel, lakodalmas mulatságokkal -­ tette hozzá Tímea.

A kiállítás sikerét mutatja, hogy a szervező már a jövőt tervezi. Mint mondta, látszik, hogy milyen nagy igény van erre a fiatalok körében.

K.G.

Fotó: Hájas Sándor





 

Kövessen minket a Facebookon is!