Sport 2016. február 18. 17:30

Kiskun Kupa karateverseny

Kiskun Kupa karateverseny
Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyt rendeznek február 20-án, szombaton Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban. A verseny fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és shihan Furkó Kálmán, 7 danos mester, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke.

A kyokushin karate full kontakt karate, ami 1972 óta töretlenül hódít teret Magyarországon. A stílus hazai alapítója shihan Furkó Kálmán, aki munkássága alatt rengeteg kiváló karatéka nevelkedett, köztük az egyesület elnöke, shihan Borza József.

Az Oyama Karate Kyokushin Hungary országos szervezet jelenleg 900 főt számlál, ebből a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesülethez 70 ember tartozik. Az OKKH két alkalommal is rendezett kyokushin karate Európa-bajnokságot Egerben: 1998-ban és 2011-ben.

A karate ma már nem tartozik a divatsportok közé, mivel gyakorlása hosszú éveken át igényel kitartást, fegyelmet, bizonyos tekintetben puritán életmódot. Ugyanakkor küldetésnek tekintik, hogy az Egerben felhalmozódott tudást és hagyományokat tovább örökítsék a következő generációk számára is. A karate olyan testi és lelki tartást ad, amelyet a tanítványok az élet egyéb területein is sikerrel hasznosítanak. Külön hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a fiatalabbak felkészítésére. Természetesen rutin, és tapasztalat csak a rendszeres, lehetőleg nemzetközi szintű versenyeztetés során érhető el.

Az OKKH igyekszik versenyzőinek folyamatosan felkészülési és szereplési lehetőséget biztosítani itthon és a nemzetközi porondon egyaránt. Sportvezetőiket az aktuális törvényi követelményeknek megfelelően továbbképzik, rendszeresen tartanak bírói-, edzői képzéseket, vizsgákat, edzőtáborokat. Ahhoz, hogy az egyesület tovább fejlődhessen, hogy versenyzőket tovább motiválhassák újabb sikerek elérésében, stabil anyagi hátteret kell teremteni. A versenyzők felkészítése, képzése, utaztatása hatalmas kihívás egy nonprofit szervezet számára.

A tagok munka, család és/vagy tanulás mellett edzenek, szabadidejüket áldozzák erre a kemény, de csodálatos sportágra. Karatésnak lenni életforma. Versenyzőnek lenni pedig óriási teljesítmény, hiszen hosszú hónapokon át mindennapos gyakorlással, sok lemondással készülnek arra, hogy büszkék lehessenek rájuk.


A rendezvény belépődíjas: felnőtteknek 1000, 8 és 18 év között 500 forintot kell fizetni, 8 év alatt a rendezvény ingyenesen látogatható. 









 

Kövessen minket a Facebookon is!