Helyi hírek 2016. február 19. 07:00

Elszállították a Ladát

Elszállították a Ladát
Több lakossági jelzés is érkezett az elmúlt időszakban az önkormányzathoz arról a használaton kívüli, rendszám nélküli LADA típusú személygépkocsiról, amit feltehetően a Wesselényi utcai parkolóban „felejtett” a tulajdonosa. Meglehetősen leromlott állapota is arra utalt, hogy a valaha kedvelt járműről végképp lemondtak. Az autót február 18-án, csütörtökön elszállíttatta a félegyházi közterület-felügyelet. Az idáig vezető út azonban nem volt olyan egyszerű, mint azt a legtöbben gondolnánk.

Bense Zoltán önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy a gépkocsiról december óta van tudomása az önkormányzatnak. A hivatal haladéktalanul el is indította a kötelező ügymenetet, azonban a szigorú határidők megkötötték az ügyintézők kezét.

Mint a képviselő elmondta: először a rendőrség bevonásával fel kellett kutatni a tulajdonos személyét, majd következett az írásos felszólítás a jármű elszállítására. Mint kiderült, az autó „eredeti” tulajdonosa elhunyt, utána öröklés útján a magyar államra szállt a tulajdonjog, ám a kezelés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hatásköre. Velük december óta folyt az egyeztetés, s mivel az elszállításra a törvényi előírások alapján meghatározott utolsó határidőig, február 17-éig sem került sor, az önkormányzat február 18-án a  Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) telephelyére szállíttatta a szebb időket látott Ladát.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!