Helyi hírek 2016. február 20. 11:30

Az együttműködés kiváló példája

Képgaléria
Az együttműködés kiváló példája
Országos műhelykonferenciát tartottak a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola Kollégiumában az Arany János Kollégiumi Szakiskolai Programban (AJKSZP) résztvevő társintézmények képviselői részére. A konferenciára az ország hét városából érkeztek városunkba, hogy megismerjék azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket a Kiskunfélegyházi Középiskola a programban továbbfejlesztett, vagy újként bevezetett.

Az Arany János program célja a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek támogatása, mely a Szakiskola és a Kollégium együttműködéseként a tanulók eredményességének növelése érdekében jött létre. Ágoston Tibor igazgató kihangsúlyozta, hogy az intézményükben évek óta tartó program fő feladata a lemorzsolódások csökkentése, és a tanulók minél jobb, és magasabb szintű tudáshoz juttatása.

Konferenciájuk szlogenje: “Ha összejövünk az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker” (Henry Ford), mely jól tükrözi hitvallásukat. Budainé Gulyás Gabriella kollégiumvezető, az AJKSZP programfelelőse arról számolt be, hogy a program eredményeként a résztvevő diákok között jelentős százalékban csökkent a lemorzsolódás. A konferencia megnyitója előtt az iskola diákjai jó hangulatú műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

K.G.





 

Kövessen minket a Facebookon is!