Sport 2016. február 23. 12:30

Az önvédelmi sport legjobbjai versengtek a sportcsarnokban

Képgaléria
Színvonalas sporteseménynek, az első Kiskun Kupa nemzetközi karate versenynek adott otthon otthont a városi sportcsarnok február 20-án. A megmérettetésen a hazai kyokushin klubok mellett Horvátország, Olaszország, Ukrajna és Ausztria karatésai is képviseltették magukat. A rendezvény a verseny mellett az önvédelmi sport népszerűsítését is szolgálta.

Szeretnénk magasabb szintre emelni a küzdősportot Félegyházán és országszerte is. Egy ilyen verseny támpontot adhat a versenyzőknek felkészültségük minősítésére, az érdeklődőknek pedig ahhoz, hogy miért érdemes ezt a sportágat választaniuk – mondta Kutalik Támás a verseny szervezésének egyik fő segítője, aki 1978-óta gyakorolja a sportot, és szervezője volt a helyi klubnak is.

A stílus hazai alapítója shihan Furkó Kálmán, sok-sok kiváló karatéka nevelője úgy vélekedett, hogy a sportág vonzereje nőtt az elmúlt időszakban. Rangja van annak, ha egy gyermek azt mondhatja magáról, hogy ő karatézik. Ez a sport fontos dolgokat tanít a fiataloknak. Az a mozgásanyag, amit elsajátítanak, a mindennapokban is hasznosítható. Jót tesz a testnek, a léleknek, segíti a harmonikus, kiegyensúlyozott fejlődést. Fontos az is, hogy önvédelmi sport. Ahogy régen, úgy most is szükség van a magabiztosságra, és ezt a karate biztosítja.

A megjelent versenyzőket és a közönséget a városvezetés nevében Balla László köszöntötte. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy Kiskunfélegyházán is sok fiatal hódol az önvédelmi sportnak, és munkájuk elismerése az is, hogy megrendezésre kerülhetett ez a nemzetközi verseny. Kifejtette, hogy a város támogatja a szervezők azon törekvését, hogy hagyomány teremtődjék, és a legjobb karatékákat évről évre vendégül láthassa a város.

A verseny eredménylistája:

Legjobb törő: Tóth Attila
Legharcosabb versenyző: Polák Leila
Legtechnikásabb versenyző: Fekete-Farkas Mór
Legeredményesebb klub: Seinshin dojo

A félegyházi csapat eredményei:

-          Ágoston Ádám KATA 3. hely

-          Besze Zoltán KUMITE 2. hely

-          Gyurgyik Gábor KATA 2. hely

-          Gyurgyik Gábor KUMITE 3. hely

-          Kiss János KUMITE 2. hely

 

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!