Sport 2016. február 21. 16:45

Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

Képgaléria
Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls
Sporttörténelmet írva, zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg a futsal Magyar Kupát az Astra-Élios Kiskunfélegyházi Bulls. A gyöngyösi döntőben a Hajdúböszörménnyel került szembe az Astra és a tavalyi fináléhoz hasonlóan most is legyőzte riválisát. A hajdúböszörményiek korán vezetést szereztek, amire az Astra hat góllal válaszolt. (6-1)

Mindkét csapat erős ellenféllel vívott meg a négyes döntő első napján. Az Astra a Győri ETO ellen, míg a Hajdúböszörményi TE a Tolna-Mözst legyőzve jutott a fináléba.

Előzetesen nem lehetett sejteni, hogy mennyi erőt és energiát vett ki az együttesekből az elődöntő, mindenesetre szoros és nyílt kimenetelű csatára lehetett számítani.

A tavalyi döntő némileg ismételte magát, a hajdúböszörményiek most is megszerezték a vezetést, de az Astra korán válaszolt, sőt a 10. percben Szabó Boglárka góljával a vezetést is átvette. Innen már nem engedték kiegyenlíteni riválisukat, még az első félidőben Gál Tímea és Nagy Anett háromra növelte a különbséget. (4-1)

A magabiztos vezetés tudatában okosan őrizte a vezetést az Astra és a hajrában Nagy Anett újabb góljával végleg eldöntötték az összecsapást. Az utolsó találat a 35. percben Herzceg Andrea nevéhez fűződik, aki öngólt vétett. (6-1)

Dombó János tanítványai tovább folytatva sikerszériájukat erős riválisokkal szemben védték meg címüket Gyöngyösön.

 

Futsal Magyar Kupa döntő (2016. 02. 21. Gyöngyös)

Astra-Élios Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE (4-1) 6-1

Gólszerzők: 7. p. Balázs Eszter, 10. p. Szabó Boglárka, 12. p. Gál Tímea, 20. p., 29. p., Nagy Anett, 35. p. Herczeg Andrea (öngól) ill. 6. p. Sebestyén Györgyi 

 

 

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!