Program 2016. április 7. 15:30

Koncz Zsuzsa koncert Félegyházán

Koncz Zsuzsa koncert Félegyházán
Mama kérlek... címmel anyáknapi koncertet ad Félegyházán Koncz Zsuzsa május 5-én, 19 órától, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagyszabású, színvonalas zenei programhoz Borzák Tibor 2014-ben, a Szabad Földben megjelent, Koncz Zsuzsa divatokon és zenei irányzatokon átívelő időtlenségéről írt soraival szeretnénk kedvet csinálni a félegyháziaknak. A művelődési központ vezetősége kéri, hogy a lefoglalt jegyeket legkésőbb április 18-áig vásárolják meg, különben a foglalásokat nem áll módjukban megtartani.

Koncz Zsuzsa örök. Sem a kortársai, sem a mostani tehetségek nem léphetnek a nyomába. Persze roppant nehéz is hozzá hasonló életpályát felmutatni, teljesítményt produkálni. Évtizedekkel ezelőtt született dalai még mindig sokak kedvencei, az átkosban éppen csak megtűrt (vagy betiltott) balladái, himnuszai pedig már legendává lettek.

Jelképpé vált a sárga rózsa, a kulcsmondatoknak erős a politikai áthallása. Múltunkban és jelenünkben is. De beszédes az új keletű Tündérország, Század utca 21., a régiek közül meg a Kárpátiék lányának sorsát elmesélő história, vagy a líraira szőtt Jöjj, kedvesem című nóta, melynek legszebb sorai: „Meglátod, rendbe jönnek majd a dolgaink / Lesznek még szép napjaink.” Értjük, s együtt énekeljük – minden Koncz Zsuzsa-koncerten.

Hogy a Kossuth-díjas énekesnő még mindig töretlen pályán halad előre, annak titkát nem nehéz megfejteni. Sosem mutatkozik másnak, mint amilyen valójában. Létezik számára olyan értékrend, ami a művészetében is tetten érhető, nem véletlenül énekli klasszikus és kortárs költők verseit. Elkerülik a botrányok, nem cikkeznek róla a bulvárlapok, mivel nem ad rá okot.





 

Kövessen minket a Facebookon is!