Sport 2016. február 24. 14:15

Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

Képgaléria
Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön
Már negyedik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a Classic Winter Nemzetközi Jégkorong Tornát a HC Kiskőrös szervezésében Szekeres Károly elnök, valamint László Károly koordinálásával. A Rajz Attila jégpályán február 26-án pénteken, 27-én, valamint 28-án vasárnap ahol 4 ország csapatai küzdenek meg egymással.

A város egyik legfrissebb sportágában a felnőtt csapat mellett az utánpótlás csapatok között három korosztályban játszanak meccseket a Magyar Jégkorong Szövetség versenyrendszerében. A taglétszám meghaladja a 100 főt, az igazolt játékosokkal együtt mintegy 150-en vesznek részt a HC Kiskőrös különböző programjaiban. A feltételeik adottak, az edzőik kiválóak, a játékosok lelkes, kitartó küzdők.

A kiskőrösi hoki klub tagjai és vezetői messze földön híresek sportszerűségükről, elért sikereikről, valamint vendégszeretetükről is. Mindezeknek, valamint az előző három Classic Winter pozitív visszhangjának köszönhetően hatalmas az érdeklődés a jégkorong torna iránt, melyen idén Magyarország, Erdély, Szlovákia és Szerbia csapatai küzdenek meg egymással.

A pénteki kezdőnapon már teljes erőbedobással zajlanak a mérkőzések, 2 csoportban, alsó- és felsőházra osztva mérkőznek meg egymással a hokicsapatok az azonos esély érdekében. A vasárnap kora délutáni döntőig aztán egyre élesedik majd a küzdelem.

Az eredményhirdetés várhatóan vasárnap 16 órakor lesz. A meccsek a jelenleg érvényben lévő jégkorong szabályok szerint zajlanak, kivéve a „túlütést”, valamint a „testjátékot”, amit nem alkalmazhatnak a játékosok. A szervezők a közösségépítés jegyében programokat is szerveznek, melyek között a vendégekkel megismertetik Kiskőrös nevezetességeit. A háromnapos bajnokságra szeretettel várnak minden érdeklődőt. A belépés ingyenes.

A rendezvény támogatója a Szerencsejáték Zrt.





 

Kövessen minket a Facebookon is!