Helyi hírek 2016. február 24. 17:30

Ideje az ünneplésnek…

Képgaléria
Ideje az ünneplésnek…
Az iskolai szalagavatók és az azt követő bálok sorából is kiemelkedett az idén a Kossuth Lajos Középiskola jótékonysági bálja. A hagyományos helyszín, az iskola tornatermében a lágyan omló drapériák, a pasztell színek harmóniája, az asztalok ünnepi terítéke, a hálók és füzérek fényei feledtették a helyiség eredeti rendeltetését.

A terem asztalainál nem lehetett látni üres helyet, ahol az iskola dolgozói és vendégei foglaltak helyet, közöttük a város alpolgármestere, egyik köztiszteletben álló díszpolgára és más meghívottak. A hamisítatlan báli hangulatot fokozta a rendezvény nyitányaként megjelent táncospár Kék Duna keringője és polkája. Karcsú sziluettjük, művészi színvonalú mozgásuk, a ruhájuk díszein felcsillanó fények, és a zene biztosította a tökéletes az összhangot.

Az est műsoros részének üde színfoltja volt az iskola két diákjának néhány énekszáma. Iskolázott hangjukon kívül a dalok szerencsés választása is hozzájárult sikerükhöz. Ki ne hallaná szívesen a legendás ABBA vagy Fenyő Miklós örökzöld dallamait? A közönség „vevő” a produkcióra, kitartó tapssal értékelte a két diák, Udvari Ágota és Horváth Richárd szereplését.

Az est fénypontja, az előző napi szalagozón már előadott keringő volt. Tíz lány és tíz fiú öltötte fel a szokásos farmer és póló helyett a bálok hagyományos ruháját, fehér, földig érő selyem/tüll szoknyát, frakkot és csokornyakkendőt. Más tartást, más mozgást igénylő öltözékeikben kedves igyekezettel követték az előzőleg begyakorolt koreográfiát. A közönség most is hálás volt, nem fukarkodott a tetszésnyilvánítással.

Szellemes és szórakoztató meglepetés volt az iskola tanárainak és diákjainak közös műsorszáma: a villogó, neonszínnel foszforeszkáló fény- és a ritmikus mozgáskombináció kreatív, újszerű színfoltja volt a rendezvénynek.

A tombola - most is, mint mindig - izgalmas, „kötelező”, kihagyhatatlan program. Fortuna kedveli a gyermeki szívvel örülni tudó résztvevőket, most is igazán örülni tudó szerencsés vehette át a főnyereményt, a kerékpárt. A többi értékes nyeremény, a wellness hétvége vagy a projektor is örömet szerzett a nyerteseknek. A zenét a makói VOC-ART’ együttes szolgáltatta. Az összeszokott zenekar, a profi színvonalat garantáló zenészek kitettek magukért. A hajnali négy óráig tartó táncnál méltóbb igazolás nem kell.

Egy ilyen nagyszabású rendezvény sikere csak jó csapatmunka eredményeként jöhet létre. Az iskola vezetésének, az est háziasszonyainak, műsorvezetőinek a munkája éppen olyan fontos volt, mint a háttérben láthatatlanul, jól szervezetten segítő többi résztvevő, valamint a konyha szakácsainak tevékenysége.

Szükség van az ünnepekre. A hétköznapok egyhangú, sokszor embertpróbáló, kemény munkája közben feltöltődést jelentenek. „Mindennek rendelt ideje van”. Ideje volt megünnepelni az iskola végzős diákjainak szalagozóját is egy vidám, színvonalas rendezvénnyel. És nemcsak ideje, de szíve, lelke, önfeláldozó munkája is volt ehhez az iskola diákjainak és dolgozóinak.





 

Kövessen minket a Facebookon is!