Kultúra 2016. február 25. 09:30

Terítéken az állati fehérje nélküli étrend

Képgaléria
Terítéken az állati fehérje nélküli étrend
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Éljünk egészségesen című sorozatának záró előadását február 23-án tartották meg a Hattyúházban. Ezúttal a növényi fasírtok elkészítéséről hallhattak az érdeklődők.

Fasírt hús nélkül? – tehetik fel okkal sokan a kérdést. Hiszen ha fasírtról beszélünk, a legtöbb embernek a hús jut eszébe. Ám vannak olyanok is, akiknek már első hallásra is egy zöldségből készült étel jelenik meg a szemük előtt. Gyugel Róbert, az Oltalom Alapítvány munkatársa is az ilyen növényi fasírtokat részesíti előnyben. Előadásában elmondta érveit és tapasztalatait a zöldségfasírtok előnyeivel kapcsolatban, és azt, hogy miért is érdemes ilyen készítményeket fogyasztani.

Van-e jogunk ahhoz, hogy tönkre tegyük az egészségünket? – tette fel a kérdést az előadó. A válasz megosztotta a közönséget, ám az előadó szerint mindenkinek van joga a saját egészségét elrontani és meg is őrizni, a döntést mindenki egyedül hozza meg. Ezután hozzátette azt is, hogyha már elrontottuk az egészségünket, meg lehet keresni a legjobb megoldást arra, hogy újra visszaállítsuk a szervezet normális működését.

Gyugel Róbert elmondta, hogy milyen növényekkel viheti be szervezetébe a fehérjéket az, aki az állati fehérje nélküli étrendet választja. Azt is kiemelte, hogy az egészséges életmód nem csoda, hanem gondolkodásmód-változás, amikor is az egészséges étkezés mellett lelkileg is egészséges életmódot folytatunk. Az előadás után könyvvásárra, és olyan növényi fasírtok kóstolására került sor, amit az Oltalom Alapítvány munkatársai készítettek.

A rendezvényen nem csak a vegetáriánusok tanulhattak új és különleges recepteket, hanem azok is, akik csupán a megszokottnál izgalmasabb ízre vágynak, vagy változatosabbá és egészségesebbé szeretnék tenni étkezési szokásaikat.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!