Sport 2016. február 27. 14:20

Hajszálon múlt a továbbjutás

Képgaléria
Hajszálon múlt a továbbjutás
Színvonalas tornának adott otthont Kiskunfélegyháza február 24-én, a B33-as kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A legmesszebbre az általános iskolás fiúk versenyében a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola "Kutyaütők" nevű csapata jutott, amely novemberben megnyerte a megyei döntőt, most pedig a legjobb négy közé került. A csapat közel állt az országos döntőhöz, de az elődöntőben minimális különbséggel alulmaradt. (Együttes tagjai: Bozóki Márton, Zsigó Barnabás, Gémes Kristóf, Paksi Zsolt, Luchmann Péter testnevelő és Simon Zoltán felkészítő edző.)

Reggeltől délutánig pattogott a labda február 24-én a Kész Arénában megtartott országos elődöntőn. A mérkőzéseket egyszerre négy pályán bonyolították le. A félegyházi "Kutyaütőkre” nem várt könnyű feladat, nehéz csoportba kerültek, ahonnét izgalmas mérkőzéseket követően csoportelsőként jutottak tovább.

Simon Zoltán edző büszke volt játékosaira, hiszen ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

- Megyei első és második helyezett csapatok jutottak be az országos elődöntőbe, a csoportbeosztás után mindössze egy győzelemben reménykedtem, de a fiúk rám cáfoltak és nagyot küzdve megnyerték csoportjukat. Az utolsó találkozó rendkívül kiélezettre sikerült, egy vereséggel ugyanis kiestünk volna, de egy ponttal győztünk.

- A B33 rendkívül intenzív, egy pillanatra sem áll meg a játék, minimális támadó idő van. A nagypályás kosárlabda alapja ez a játék, fizikálisan nagyon megterhelő.

 

A félegyházi csapat eredménye mindenképpen dicséretet érdemel, ebben a korosztályban (Fiú „A”) végül a Szegedi Kis István Református Gimnázium Általános Iskola tanulói lettek az elsők a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola diákjait legyőzve. Mindkét együttes országos döntőbe jutott.

A lányoknál kecskeméti, dunakeszi és érdi csapatok jutottak tovább. A fiúk B osztályát a Bolyai János Gimnázium tanulói nyerték meg.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!