Helyi hírek 2016. február 26. 16:16

Pozitív élmények az iskolában

Képgaléria
Pozitív élmények az iskolában
Drámapedagógusoknak, művésztanároknak és magyar szakos pedagógusoknak tartottak országos szakmai napot a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában, február 26-án. Az összejövetelen előadások hangzottak el a drámapedagógia helyzetéről, a dramatizálás gyakorlatáról. A meghívott előadók nyílt órákon mutatták be a „mesterfogásokat”. A házigazda intézmény tanárai pedig egy fergeteges hangulatú „olvasópróbát” mutattak be a szakmai nap résztvevőinek, illetve a gyerekeknek.

Az Alapfokú Művészeti Iskolában Répa Mónika drámapedagógus kezdeményezésére második alkalommal rendezték meg a szakmai napot. Hogy miért szükséges a drámapedagógiai ismeret a tanároknak, azt így fogalmazta meg: - Nagyon fontos a boldog, a pozitív élményekhez kötött oktatás. Ezen a napon felsorakoztatjuk, bemutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyek a színházi dramatikus nevelésben rejlenek. Ezek hasznosak lehetnek minden nevelőnek, minden tanórán.

A házigazda iskola tanárai és drámapedagógia szakos növendékei reneszánszkori jelmezekben egy „Olvasópróba” – beavató színházi produkciót is bemutattak. Shakespeare „A windsori víg nők” komédiája osztatlan sikert aratott a gyermekek és a pedagógusok körében is.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!