Program 2016. március 11. 11:30

Reménnyel teli rabok a művelődési központban

Reménnyel teli rabok a művelődési központban
Folytatja a filmklubot a művelődési központ. Ezúttal egy sokak által ismert, már-már klasszikus filmet láthatnak azok, akik március 11-én, pénteken este 7 órakor megnézik Frank Darabont 1994-ben, Stephen King kisregényéből készített filmjét. A remény rabjai című alkotásban igazi profik játsszák a főszerepet: Tim Robbins, Morgan Freeman és Bob Gunton. Hét kategóriában jelölték Oscar-díjra, de egyet sem kapott meg. A belépés díjtalan.

A film rövid története:

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal.

Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

(port.hu)





 

Kövessen minket a Facebookon is!