Helyi hírek 2016. február 29. 11:30

Elmentek a suliba

Képgaléria
Elmentek a suliba
Ma van a „Nem leszek suliban” nap. Az akcióval a pedagógusok iránti szolidaritásukat kívánják kifejezni a szervezők, akik a közösségi oldalon keresztül szólították meg a szülőket: február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába. Félegyházán a KLIK fenntartásában működő intézményekben a mai napon sem térnek el a hiányzási adatok az átlagostól, kivéve a Móra Ferenc Gimnáziumot, ahol egy teljes osztály távol maradt, feltehetően a felhívással összefüggésben - tudtuk meg dr. Kása Zsuzsannától. A tankerületi igazgató azt is elmondta, hogy a szokásosnál többen hiányoznak ma az iskolából Jászszentlászlón és Bugacon is.

Mint a sajtóból ismert, országszerte, így Kiskunfélegyházán és térségében is megkapták a múlt héten az iskolaigazgatók Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár tájékoztató levelét, amelynek tartalmát az alábbiakban közöljük:

„A médiából származó információk szerint előfordulhat, hogy 2016. február 29-én, hétfőn lesznek olyan szülők, akik nem engedik iskolába gyerekeiket, illetve egyes tanulók nem mennek be az intézményekbe.

Ezzel összefüggésben a következő tájékoztatást adom.

2016. február 29-e tanítási nap. A tanítás nélküli munkanapokat  a nevelési-oktatási  intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen  eltérni nem lehet.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény határozza meg a rendkívüli szünet elrendelésének szabályait, jelen esetben azonban rendkívüli szünet elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn. Tehát a rendkívüli szünet elrendelésére vonatkozó rendelkezéseket nem lehet alkalmazni, ha a szóban forgó napon az iskola tanulóinak egy része távol marad az intézményből.

2016. február 29-e mind a tanulók, mind a pedagógusok számára tanítási nap. A pedagógusoknak a tanórákat meg kell tartani, illetve az iskolának gondoskodni kell a tanulók felügyeletéről Természetesen a szülők a házirendben foglaltak szerint igazolhatják gyermekük iskolából való távolmaradását.

Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.

Államtitkárságunk ebben és más ügyekben is továbbra is segíti az iskolák, a tankerületek munkáját.”

Dr. Kása Zsuzsanna tankerületi igazgató a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: a szülők segítő szándékát méltányolja, azonban magánvéleménye szerint nem szerencsés bevonni a gyermekeket egy ilyen akcióba.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!