Helyi hírek 2016. február 29. 16:27

Szeretetben éljenek, akkor nem öregszenek meg

Képgaléria
Szeretetben éljenek, akkor nem öregszenek meg
Mindenkinek azt kívánom, hogy szeretetben éljenek, soha ne bántsanak meg senkit, akkor nem öregszenek meg. Emellett nyugodtan, és sokat kell dolgozni, mert a munka megedzi az embert. Ezt javasolja a fiatalabbaknak Cseri Ilona, akit 90. születésnapján Balla László alpolgármester köszöntött a város nevében oklevéllel és virágcsokorral.

Ilonka néni vidáman, frissen fogadta a köszöntést. Mindennapjairól szólva elmondta, hogy reggelenként korán kel, misére megy, rendet tesz a lakásban, intézi az ügyeit. „Szabadidejében” kézimunkázik, most is éppen egy gobelin képen dolgozik (a képet büszkén meg is mutatta). Látása kiváló, keze sem remeg meg, amikor a cérnát tűbe kell fűzni, így élvezettel gyakorolja fiatalkori hobbiját.

Persze nem jutott erre mindig ennyi idő, mert édesanyja korán meghalt, ő rokonokhoz került, és 6 éves korától dolgozott. 1946-ban férjhez ment, egy leány gyermekük született (akit sajnos már elveszített). A Vörös Csillag Termelőszövetkezetben dolgozott 1981-ig, nyugdíjazásáig. Szerette az ottani munkát, szorgosságát is elismerték, többek között egy németországi jutalomutazással.

Jelenlegi otthonának, a nyugdíjas háznak első lakója volt, most ő a lakóközösség legidősebb tagja. Lakótársaival jó kapcsolatot tart. Megnyugtató számára az, hogy veje, László naponta többször is ellátogat hozzá, és ha szükséges, segítségére van. Már javában készülődik a hétvégi, családi szülinapi ünneplésre, ahol két fiú unokáját és két leány dédunokáját is megvendégeli a családtagok, közeli barátok, ismerősök mellett.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!