Helyi hírek 2016. március 1. 13:30

„Útőrök” városszerte

Képgaléria
„Útőrök” városszerte
Március elsejétől november 30-áig – az Útőr program keretében – öt fő közfoglalkoztatottal látja el a város a külterületi utakkal és kerékpárutakkal kapcsolatos munkálatokat és karbantartási feladatokat – tudtuk meg Ódor Lászlótól, az önkormányzat szociális és közfoglalkoztatási osztályának munkatársától.

Kiskunfélegyháza 84 km aszfaltozott és 31 km kiépítetlen belterületi, 34 kilométer aszfaltozott és 551 km kiépítetlen külterületi úthálózattal, továbbá 14,6 km kerékpárút hálózattal rendelkezik, amelynek a fenntartása és fejlesztése az önkormányzat feladata, így a város költségvetését terheli. A közmunkások által elvégzett munkálatokkal jelentős költség takarítható meg. A karbantartás magában foglalja a balesetveszélyt megelőző, a szabad kilátást segítő gallyazást, a gyomtalanítást, a csapadék szabad lefolyásának a biztosítását, valamint a kerékpárutak környezetének a gondozását is.

A mintaprogram keretében lehetőség nyílik egy kerékpár és egy hozzá kapcsolható utánfutó beszerzésére is, ami nagy segítség a feladatok ellátásában. A program keretében a közmunkások a külterületi utak és kerékpárutak mentén folyamatosan eltávolítják a szemetet, és a parlagfű-mentesítésről is gondoskodnak – mondta el Ódor László.






 

Kövessen minket a Facebookon is!