Helyi hírek 2016. március 1. 13:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Újabb 3600 hektár földet árvereznek el

Újabb 3600 hektár földet árvereznek el
A „Földet gazdáknak!” program idei évben eddig meghirdetett földárveréseit kettő részre lehet bontani. Egyrészt az előző földárveréskor eredménytelen árverésekre, ezeknek az újbóli kiírására március 2-a és 8-a között kerül sor, az új földrészletek árverései pedig március 16-30 között zajlanak le a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskemét, Halasi út 34. számú épületében.

Március 2-a és 8-a között 1795 hektár földet árvereznek el 2,4 milliárd Ft-os kikiáltási áron. Március 16-a és 30-a között pedig 1803 hektárt hirdettek meg mintegy 2,2 milliárd Ft-os kikiáltási áron. A délelőtti árverések regisztrációja 8 órakor, a délutániak regisztrációja 13 órakor történik. Aki nem időben jelenik meg, az kizárhatja magát az árverési eljárásból. A regisztráció befejezése után közvetlen kezdődnek az árverések, és folyamatosan történnek.

A licitálási szabályok nem változtak. A regisztráció során ellenőrzik az árveréshez szükséges, 30 napnál nem régebbi igazolásokat, nyilatkozatokat, melyek a következők: tulajdonszerzési képesség fennállásáról szóló igazolás, melyet a kormányhivatal földhivatali főosztálya ad ki, földműves nyilvántartásról a járási földhivatal igazolása, az illetékes jegyző által kiállított igazolás a helyben lakásról, különböző nyilatkozatok - árverési biztosíték megfizetése előző munkanap 12 óráig.

Az utalás közlemény rovatában kötelezően fel kell tüntetni az árverező nevét és adóazonosító jelét. Bármely két adat hiánya az árverésből való kizárást vonja maga után. A közlemény rovatban egyéb adatot feltüntetni nem lehet.

Az azonosíthatóság érdekében, az árverésre vigyék magukkal személyes okmányaikat (személyi igazolvány, lakcím kártya, adókártya) jogi képviselet kötelező.

A hirdetmények a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján (www.nfa.hu), és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapjain (www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun és www.bkmkh.hu) találhatók meg, továbbá a Nemzeti Földalap (NFA) megyei kirendeltségeinél, az árverés helye szerinti épületben, valamint az elárverezett föld fekvése szerint illetékes önkormányzati hivatalokban is megismerhetők.




 

Kövessen minket a Facebookon is!