Helyi hírek 2016. március 2. 18:30

Humorosan is lehet nyelvet tanulni - derült ki a Platán iskolában

Képgaléria
Humorosan is lehet nyelvet tanulni - derült ki a Platán iskolában
Érdekes és hasznos programon vehetett részt a város és térsége mintegy 30 nyelvszakos tanára február 26-án a Platán iskolában. Az Oxford Kiadó és az idegen nyelvi munkaközösség szervezésében az oktatást segítő szakmai délutánra került sor. Először egy bemutató óra keretében a kiadó új Young Explorers 1 című tankönyvéből dolgoztak fel egy olvasmányt játékos formában.

A negyedik osztályos gyerekek aktívan és lelkesen dolgoztak együtt Osváth Erika tanárnővel, módszertani tanácsadóval, aki humoros, közvetlen stílusával hamar megnyerte magának az egyébként számára ismeretlen kisdiákokat.

A bemutató óra utáni workshop foglalkozáson az óraelemzést módszertani beszélgetés követte. A részt vevő nyelvtanárok a mai kor idegennyelv-oktatási dilemmáival kapcsolatban tettek fel kérdéseket a trénernek, aki személyes tapasztalatait, szakmai tanácsait osztotta meg a hallgatósággal.

Mind a József Attila iskolában, mind a Platánban eredményes angol és német nyelvoktatás folyik.  A Platánban évtizedek óta emelt óraszámban tanítják az angolt. Rendszeresek a nyelvgyakorlást szolgáló tanulmányi utak Ausztriába, Angliába. Az idegen nyelvi munkaközösség fontos tehetséggondozó munkát végez, versenyeken, pályázatokon sikerrel szerepelnek a tanulók. E program is azt a célt szolgálta, hogy korszerű taneszközöket, új módszereket megismerve minél sikeresebb és hatékonyabb legyen a nyelvoktatás.

 




 

Kövessen minket a Facebookon is!