Helyi hírek 2016. március 2. 15:30

Új eszközök a tanyagondnokoknak - videóval

Képgaléria
Óriási örömmel fogadta a két félegyházi tanyagondnok, Serfőző Istvánné Betti és Fekete Judit azt a több mint 2,2 millió forint értékű eszközt, ami mostantól a városkörnyéki tanyákon élők ellátását szolgálja.

A Földművelésügyi Minisztérium pályázatán elnyert támogatás és a mellé társított önkormányzati önerő felhasználásával gyermeküléseket, vérnyomás- és vércukorszint mérőket, elektromos hűtőtáskákat, porszívókat, magasnyomású mosót, bevásárló és irattáskákat, plédeket, esőkabátokat, gumicsizmákat, termoszokat, ételhordókat, fűnyírót, fűkaszát, láncfűrészt, fényképezőgépet, videokamerát, laptopot és utánfutót vásárolt a beszerzéssel megbízott helyi vállalkozó.

Az eszközöket március 1-jén szállította le és adta át, a tanyagondnokok pedig haladéktalanul használatba vették azokat. A pályázat tervezésekor a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény szakemberei figyelembe vették a „terepen dolgozó” tanyagondnokok kéréseit, igényeit, és szem előtt tartották azt is, hogy az új eszközökkel az eddigieknél is jobban, kényelmesebben és biztonságosabban használhassák az ősszel birtokba vett két Mercedes mikrobuszt, amelyek ugyancsak pályázati segítséggel kerültek a külterületen élők szolgálatába.

Serfőző Istvánné és Fekete Judit elmondták: nagy hasznát veszik valamennyi új eszköznek. A tanyán élő gyermekek óvodába, iskolába szállításakor jól jön a gyermekülés, a hűtőtáskákat használva nem kell többé a nyári melegben attól tartani, hogy a megvásárolt élelmiszer megromlik mielőtt az idősekhez, kisgyermekes családokhoz érne, ha pedig a belvízen kell átjutniuk, az új gumicsizmákban az sem jelent akadályt.

A pályázatban szereplő eszközöket Kocsis Imre, a félegyházi székhelyű műszaki áruház ügyvezetője szerezte be, aki elmondta: nem volt könnyű a feladat, például a 100 darab ételhordót három helyről kellett megvásárolni. Annak viszont nagyon örül, hogy helyi vállalkozóként helyi emberek szolgálatára lehetett a megbízás teljesítésével.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!