Helyi hírek 2016. március 3. 17:30

2,5 tonna anyagot használtak fel mintegy 30 ütőkátyú felszámolásához

Képgaléria
2,5 tonna anyagot használtak fel mintegy 30 ütőkátyú felszámolásához
Összesen mintegy 30 kátyút számoltak fel az elmúlt napokban Félegyházán. Ezek voltak a legmélyebb és leginkább balesetveszélyes, úgynevezett ütőkátyúk – tudtuk meg Sipos Róberttől az önkormányzat városüzemeltetési osztályának munkatársától.

Mint arról korábban már írtunk, a meglehetősen költséges, úgynevezett hidegaszfaltos technológia alkalmazása mellett azért döntött az önkormányzat, hogy még a hagyományos, melegaszfaltos kátyúzás megkezdése előtt felszámolják a legveszélyesebb gödröket az utakon.

A fotók a hidegaszfaltos technológia munkafázisait szemléltetik. A kátyú víztől való megtisztítása után bitumenemulziós tapadóhidat képeznek, majd előmelegítést követően a zsákos kátyúzó keverék elterítése és átmelegítése következik. A munkafolyamatot tömörítés zárja. A felszámolt gödrök méretét jól szemlélteti, hogy idáig 2,5 tonna zsákos hidegaszfalt kátyúzó keveréket használtak fel.

Az egész városra kiterjedő, szisztematikus kátyúzás – amelyet már a hagyományos melegaszfaltos technológiával fognak elvégezni – az időjárási viszonyok függvényében, várhatóan március végén kezdődhet meg.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!