Helyi hírek 2016. március 4. 07:30

Kiskun TV az interneten

Kiskun TV az interneten
Amint hűséges olvasóink már minden bizonnyal észrevették, a Félegyházi Közlöny online oldala nemrégiben új rovattal: képes tudósításokkal bővült. A jövőben rendszeresen feldolgozzuk a város eseményeit, híreit mozgó képkockákban is, felelevenítve a szép emlékű Kiskun TV hagyományait.


Egy régóta tartó, meglepetésekkel, lelkes reményekkel és bizony csalódásokkal is gazdagon övezett úton jutottunk el a mostani, számunkra – és hitünk szerint a televízióért aggódó félegyháziak számára is – fontos állomáshoz.

A helyi televízió megszűnése óta a városvezetés kitartóan kereste az újraindítás lehetőségét. Partnerre találtak ebben a szándékban az egykori Kiskun TV olyan emblematikus személyiségeiben, mint például Hájas Sándor, Gubu Zoltán, Fehér Csaba, Kürti László, László István, akik annak idején sok éven át a kamera mögül, a stúdióban, riporterként, tudósítóként hiteles, kedves és visszatérő vendégei voltak a félegyházi televízió nézőinek. Több mint egy évnyi tárgyalás, kutatás, újratervezés után azonban szembe kellett nézni a tényekkel: a jelenlegi feltételek mellett nincs mód egy sugárzó városi televízió elindítására Kiskunfélegyházán. Mivel a városvezetés nem szeretne végleg lemondani erről a lehetőségről, egyelőre a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. keretein belül élesztették újra a műfajt.

A képviselő-testület támogatásával lehetővé vált, hogy a félegyháziak ismét részesei lehessenek a testületi üléseknek, sportrendezvényeknek, városi programoknak, kezdeményezéseknek, fejlesztéseknek filmen is. A Kiskun Televízió képes hírei egyelőre interneten elérhetők, de bízunk benne, hogy ez csak a kezdet.

Ahogy Hájas Sándor, a Félegyházi Közlöny munkatársa, és a televíziós anyagok főszerkesztője fogalmaz: „a csapat új lendületet kapott, alig győzünk gátat szabni az elszabaduló fantáziának.”

– Nagyon örülök annak, hogy ismét megjelent a félegyháziak számára elérhető felületen a "Kiskun TV" logója, és hogy ennek az újjászületésnek én is részese lehetek. A legfontosabb, hogy megkezdhettük a munkát, és az önkormányzati támogatásnak köszönhetően néhány kisebb, de a minőségi munkához nélkülözhetetlen eszközt is be tudtunk szerezni. A félegyházi televíziózáshoz engem túl sok élmény, érzelem köt ahhoz, hogy elfogulatlanul nyilatkozzak ebben a kérdésben. Boldoggá tesz, hogy elindulhatott újra valami, amiről már több mint egy esztendeje naponta érdeklődnek az utcán.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!