Sport 2016. március 3. 18:30

Két győzelem hazai pályán, irány az "A" csoport

Két győzelem hazai pályán, irány az "A" csoport
Mozgalmasan telt az elmúlt hétvége a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) háza táján.

U11-es (kenguru) bajnokság, VII. régió, 6. forduló "B" csoport, Kiskunfélegyháza, február 27. 

FTSI fiú - Pityke Párducok 110- 72 (16- 22, 30- 20, 35- 17, 29- 13.)

Az első meccset idegesen kezdték, de harcossággal ellensúlyozták a hibákat, így az ellenfél nyomában maradtak. A harmadik negyedben sikerült megtörni a Pitykék csapatának lendületét és húsz pontos előnyre tettek szert a félegyháziak, amit az utolsó játék részben még növelni tudtak. Látványos befutások után szép kosarakat szereztek.

FTSI: Kovács Bálint- 30, Szűcs Bence- 30, Huszka Boldizsár- 19, Kelemen Áron- 15, Varga Márk- 9, Szívós Péter- 4, Fekete Péter- 1, Keserű Csaba- 1, Fekete Petra- 1, Kószó Dániel-, Bitó Bence-, Palotás Barnabás-.
 

GYAXI - FTSI fiú 40- 76 (10- 18, 14- 21, 8- 15, 8- 22.)

A második meccsen látszott a fáradtság, de szívvel-lélekkel hajtottak a pályán. Végig vezetve, az előnyt folyamatosan növelni tudták. Helyenként nagyon jó védekezéssel labdákat szerezve dobták a ziccereket. Ezzel az eredménnyel U11-es kenguru fiú csapat a régió legjobb 3 csapata közé került. A csapatban mindenkinek voltak pozitív megmozdulásai. A gyerekek elhivatottságát mutatja, hogy egyikük még betegen is vállalta a játékot. Egy új játékos is bemutatkozott a csapatban, külön öröm volt, hogy fel tudott iratkozni a pontszerzők listájára. 

FTSI: Kovács Bálint- 25, Szűcs Bence- 16, Kelemen Áron- 11, Huszka Boldizsár- 10, Varga Márk- 7, Szívós Péter- 4, Fekete Péter- 3, Fekete Petra- 1, Kószó Dániel-, Bitó Bence-, Keserű Csaba-, Palotás Barnabás-.

Edző: Fekete-Seres Ildikó 


U 11 Bajnokság - 7.régió VI. forduló „F” csoport, február 27., Kecskemét

FTSI" lány" - Nagykőrösi Sólymok 37-68 (10:11; 10:18; 4:26; 13:13)

FTSI: Varga Evelin 9, Farkas Dominik 9, Farkas Levente 5, Turcsányi Mátyás 4, Farkas Zsófia 2, Borzai Viktória 2,Dongó Laura 2, Kőfalvi Dorottya 2, Fetter Fruzsina 1, Téglás Tamara 1.

Betegségek miatt csak tíz fővel tudtak kiállni ezen a hétvégén, emiatt kicsit bátortalanul játszottak.Sajnos sok helyzet kimaradt,nem tudták sikeresen befejezni az akciókat,de meg kell említeni, hogy mindenki szerzett pontot.
 

KKC Kenguruk - FTSI"lány" 25-56 (8:11; 5:14; 6:12; 6:19)

FTSI: Farkas Zsófia 10, Turcsányi Mátyás 10, Farkas Dominik 9, Farkas Levente 7,Kőfalvi Dorottya 6, Téglás Tamara 5, Varga Evelin 4, Borzai Viktória 4, Dongó Laura 2, Fetter Fruzsina.

Ezen a mérkőzésen végig vezetve szerezték meg a győzelmet. Olyan játékosok is vállalták az egy-egy elleni játékot, akik még nem próbálták ki ezt éles helyzetben, ezért sok helyzet kimaradt.

Edző: Bertalan Márta
 

U11-es (kenguru) bajnokság, VII. Régió, 6. forduló "G" Csoport, február 28., Kecskemét

Hernád - FTSI Vegyes 66 : 24

Bajai NKK Újvárosi Ördögök - FTSI Vegyes 76 : 16

FTSI: Fekete Flórián, Zámbó Tamás, Rádi Boglárka, Szabó Ágoston, Könyves Benjamin, Csenki Gergő, Lukács Laura, Palotás Viktor,Görög Dominik, Bódi Levente, Bartha Hunor, Pásztor Richárd, Szikora Panni, Fodor Laura, Bencze László. "

A csapat újoncokkal kiegészülve, szép létszámmal, nagy lelkesedéssel játszotta le mindkét mérkőzését. Az értékelésnél (ahol a szerzett mezőny- és lepattanó labdákat számoljuk a mérkőzés alatt) kiderült, hogy bár kevés pontot tudnak még szerezni, de annál több labdát "lopnak" el az ellenfél csapatától. Két mérkőzés alatt mintegy 150 labdaszerzésre került sor csapatszinten, ami szép szám, így - a vereség ellenére - ismét siker-élménnyel zárták a 6. fordulót. 

Edző: Síber Rita
 

Nemzeti Regionális Tini Bajnokság, 1. forduló, február 27., Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum

Mezőberényi KK – Félegyházi TSI 62 : 53

FTSI: Zámbó Napsugár 21, Patyi Andrea 17, Nemcsok Krisztina 7, Patyi Fanni 3, Bozóki Bíborka 2, Csósza Anna Cecília 2, Kovács Kitti Anikó 1, Csáki Boglárka -, Borzai Zsófia -, Borzai Zsuzsanna -, Szondi Inez -.

Betegen, sérülten, hiányosan, de hatalmas elszántsággal léptek pályára az NB-1-es utánpótlás mezőberényi lányok ellen. A cél az volt, hogy a legutóbbi 36 pontos hátrányukat csökkenteni tudják, hiszen ez a fejlődést mutatja. Két pontra is feljöttek a végjátékban, de a sérült játékosok nem bírták az iramot, így 9 pontos különbséggel zárták a találkozót.

Félegyházi TSI – Szeged KE 69 : 60

FTSI: Patyi Andrea 30, Zámbó Napsugár 14, Csósza Anna Cecília 11, Nemcsok Krisztina 8, Patyi Fanni 4, Kovács Kitti Anikó 2, Borzai Zsófia -, Borzai Zsuzsanna -, Bozóki Bíborka -, Csáki Boglárka -, Szondi Inez.

Ismét egy NB-1-es utánpótlás csapat következett. Sérült játékosaik mindent bevállalva, erősítve a csapatot vállaltak játékot. A védekezést tökéletesebben végrehajtva a második játékrészben átvették a vezetést és azt végig megtartva hatalmas lélektani győzelmet arattak egy nem kis csapat ellen. Szépen teljesítettek a gyerekek, akik tökéletes egységet alkotva kerekedtek felül mindkét mérkőzésen. Köszönet mindenkinek, főként a sérülteknek, akik óvatosan, de a csapatszellemet erősítve segítették hozzá a csapatot a két sikerhez.

Edző: Rádi Dezső






 

Kövessen minket a Facebookon is!