Helyi hírek 2016. március 4. 15:20

A jó oktatás középpontjában a diák áll

Képgaléria
A jó oktatás középpontjában a diák áll
Ennek a gondolatnak a jegyében párbeszédre hívja a félegyházi fiatalokat a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom. A találkozások, a párbeszéd keretében szeretnénk megtudni, hogy mit gondolnak a félegyházi fiatalok az oktatásról. Az elkövetkező napokban az intézmények közelében a diákok elmondhatják, illetve egy kérdőív segítségével „osztályozhatják” intézményük munkáját, megfogalmazhatják, milyennek tartják iskolájuk állagát, felszereltségét, a menzai kosztot – mondta el Eszik Bence, a Societas megyei elnöke a Móra gimnázium előtt megtartott sajtótájékoztatón március 4-én.

Eszik Bence a részletekről kifejtette: az elmúlt egy hónapban az oktatás ügye nagy nyilvánosságot kapott. Azt látjuk, ahányszor a Fidesz hozzányúlt az oktatáshoz, abból mindig tüntetés lett.  A Fidesz teljesen el van tévedve, szembesíteni kell a valósággal.

Éppen ezért párbeszédre hívjuk a kiskunfélegyházi fiatalokat és elindítjuk az első Ifjúsági Párbeszédet, melynek a témája az oktatás.  Beszéljünk arról, hogy milyen lenne a jó oktatás, milyen lenne a jó iskola? Milyen gondok és problémák vannak az oktatásban?

Az ifjúsági párbeszéd országos akció, eszközéül pedig egy klasszikus kérdőíves formát választottunk. A „Párbeszéd az oktatásról” március végéig tart, ennek tapasztalatai alapján készül el programunk oktatási fejezete. Az akció végén pedig szembesíteni fogjuk a Fideszt a valósággal, azzal, hogy mit gondolnak a fiatalok a Fidesz oktatáspolitikájáról.  2016-ban több ifjúsági Párbeszédet is tart a Societas más-más témákban – tette hozzá.


s. r.

 


 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!