Helyi hírek 2016. március 5. 09:30

Félegyháza is csatlakozott az Országos hajléktalan programhoz

Félegyháza is csatlakozott az Országos hajléktalan programhoz
Kiskunfélegyházán országos befogadóhely működik a hajléktalanok számára. A Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretében a Hajléktalanok Átmeneti Szállása, Éjjeli Menedékhelye, a Nappali Melegedő és a Népkonyha is a rászorulók ellátását szolgálja. Ebből a körből választott ki az önkormányzat 15 közfoglalkoztatottat, akik egy brigádvezető irányítása és ellenőrzése mellett végzik tevékenységüket. Ezen felül két szakképzett dolgozót is alkalmaznak a program keretében karbantartói munkákra.

A szakképzettséget nem igénylő munkakörökben tizenkét ember dolgozik kisebb csoportokban, egy munkavezető irányítása alatt. Ennek köszönhetően folytatják például a közterületeken és az önkormányzati intézményekben található padok és szeméttároló edények felújítását, újak kihelyezését. A játszótereken található padokat, asztalokat, kukákat is rendbe teszik, karbantartanák a homokozókat, a városban található kerékpártárolókat lefestenék, az utak mellett található terelőoszlopokat felújítanák, de az önkormányzati hirdetőtáblákat is rendszeresen karbantartanák. Sor kerülne továbbá a város buszmegállóinak megújítására, lefestenék az intézmények kerítéseit, a városban található kopjafákat és a székelykaput. Igény van a város köztemetőinek rendbe tételére, a piaccsarnokban köztisztasági munkákra, a strand zöldterületének és az ntézmények, parkok karbantartására. 

A programhoz igényelt bérköltség-támogatás 15 főre 8 órás munkaidőben - március 3-ától jövő év február 28-áig - 100%-os támogatás esetén 16.765.219 Ft. Az igényelt 3.571.431 Ft közvetlen költség a munkavégzéshez szükséges munka- és védőruházatot, a felmerülő munkavégzéshez kapcsolódó eszközöket, anyagköltséget, a költségként a gépekhez szükséges üzemanyagot, továbbá egy platós szállító jármű beszerzésének költségét tartalmazza.





 

Kövessen minket a Facebookon is!