Helyi hírek 2016. március 6. 12:00

Negyedszázad munkáját összegezte a nyugdíjas egyesület - videóval

Képgaléria
Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete március 5-én. A Constantinum sportcsarnokában megtartott összejövetelen Csányi József polgármester köszöntötte a klubtagokat, majd Juhász István elnök értékelte részletesen az egyesület elmúlt negyedszázadának történéseit. A teremben kiállítás, fotóalbumok, kivetített képek idézték a rendezvények legkedvesebb pillanatait.

- Amikor itt körbenézek, örömmel telik meg a szívem. Azt kell mondanom, hogy a nyugdíjasok közéletben nyújtott segítsége, a kulturális rendezvények szervezésében kifejtett aktivitása eggyel több okot jelent számomra, hogy szeretek Félegyházán élni - mondta köszöntőjében Csányi József.

A polgármester azt is bejelentette, hogy a nyugdíjasok által sokszor hiányolt Kiskun Tv március elsejével ismét megkezdte munkáját. Igaz, a képes tudósítások egyelőre még csak az interneten (a Félegyházi Közlöny honlapján láthatóak), de az önkormányzat folyamatosan dolgozik azon, hogy a televíziós hírek minél több felületen eljussanak a lakossághoz. Csányi József bejelentését kitörő tapssal fogadta a hallgatóság.

A köszöntő után Juhász István elnök az 1991-es alakulástól a mai napig eltelt időszak eseményeit idézte részletesen. Szólt a szervezeti stabilitás megteremtéséről, a legfontosabb egyesületi rendezvényekről. Kiemelte azt is, hogy a félegyháziak térségi szerepet is betöltenek a régiós kulturális találkozók megszervezésével.  

A beszámolót követően (a klubok javaslata alapján) emléklappal és virágcsokorral ismerték el a legaktívabb tagok munkáját.

Elismerésben részesült: Andrási Jánosné, aki több, mint 10 évig a Környezetvédő Nyugdíjas Klub vezetője volt, jelenleg az Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub aktív tagja. Bajáki Lászlóné, az Együtt Egymásért Nyugdíjas Klubnak újjáalakulása óta aktív segítője, elsősorban szervezésben. Bujdosó Imréné, az egyesület alapító tagja, ez évben az alakulásának 45. évfordulóját ünneplő Megbecsülés Nyugdíjas Klub vezetője. Csík Jánosné, az Arany Alkony Nyugdíjas Klub alapító tagja, segítője. Deli József, az egyesület megalakulása óta aktív szervező, előadói és vezetői tevékenységet végez. Fricska Nándor, az egyesület és a Klunplast Nyugdíjas Klub alapító tagja, támogatója. Koncz Jenőné, az Őszidő Nyugdíjas Klub legrégebbi tagsági viszonnyal rendelkező tagja. Lőrincz Sándorné, az egyesület alapítója volt, az Asszony Klub vezetője, jelenleg a Cipőgyári Nyugdíjas Klub tagja. Mindszenti Lászlóné, a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub és az egyesület alapításában aktív és kezdeményező munkát végzett. Nagy Istvánné, az idén jubiláló Megbecsülés Nyugdíjas Klubnak a legkorosabb aktív tagja. Nemcsok Imréné, a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagja, vezetőségi tagja, több klubvezetővel dolgozott együtt. Patyi László, az Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub meghatározó tagja, az egyesület alapítása óta. Pintér Istvánné, az egyesület alapítója, a Kunplast Nyugdíjas Klubnak több évtizeden keresztül a klubvezetője volt. Retkes Józsefné, az egyesület alapítása óta több klubnak tagja volt, jelenleg a Barátság Nyugdíjas Klub tagja. Seres Dániel, kezdetben Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub vezetője volt, jelenleg a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar sikeres vezetője. Szemerédi Ferencné, a Bugaci Nyugdíjas Klub több évtizedes sikeres, meghatározó klubvezetője volt. Tóth Józsefné, a Cipőgyári Nyugdíjas Klub alapítása óta az egyesület aktív tagja. Zsolnai Mihály, a Vasutas Nyugdíjas Klub alapítása óta a közösség munkájában aktívan részt vesz. Varga Mihályné, a Környezetvédő Nyugdíjas Klub megalakulása óta meghatározó segítője, kiváló közösségi tag.

Az emléklapok átadása után, az ünnepi ebéd előtt, hangulatos műsorral köszöntötték a megjelenteket. Fellépők voltak: Gulyás László vándormuzsikus, Bense Lajosné (Kossuthosok Klubja) vers, Horváth Richárd (KSZC Kossuth Középiskola diákja) ének, A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei zenés előadás, Kovács-Csonka Szilvia és Dr. Horváth-Rekedt Gréta ének és gitárzene, a Padkaporos Táncegyüttes tánc, a Constantinum Nevelési és Oktatási Intézmény tanulói és a Gátéri Nyugdíjas Klub Népdalköre.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!