Helyi hírek 2016. március 9. 09:30

Körkérdés: Figyeli-e a Kiskun TV internetes híradásait?

Képgaléria
Körkérdés: Figyeli-e a Kiskun TV internetes híradásait?
2014-ben, több mint 25 év után megszűnt a városi televízió Kiskunfélegyházán. Az azóta eltelt időszakban sem tétlenkedtek a korábbi munkatársak, akik az elmúlt hetekben már a Kiskun TV égisze alatt készítenek tudósításokat, riportokat a város életéről, a Félegyházi Közlöny online oldalára. Sugárzási joggal rendelkező városi televízió elindítására egyelőre ugyan nincs lehetőség, de interneten keresztül már elérhető a mozgóképes híradás. A körkérdésben elsősorban arra kerestük a választ, hogy figyelemmel kísérik-e az itt élők az online televízió munkáját.

Juhász István

- A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete elnökeként a napokban egy rendezvényen vettem részt, ahol Csányi József polgármester úr bejelentette a jóhírt. Azóta folyamatosan figyelemmel kísérem a stáb munkáját. A tudósításokat korrektnek, részletesnek tartom. Tapasztalataim szerint a mi nyugdíjasainknak legalább tíz százaléka rendszeresen használja az internetet, sok társunk az okostelefonnal is boldogul. Az idősebbek nyitottak a város híreire, az első betűtől az utolsóig kiolvassák a Félegyházi Közlönyt, és nagyon várják, hogy a televízióban is újra foghassák a Kiskun TV adását. 
 

Mészárosné Rozália 

- Néztem korábban a Kiskun TV-t, de még nem hallottam a netes felületről. Sok mindent megtudtam régebben a városi televízióból, Félegyháza és környékének történéseiről. Nincs internetem, a gyerekem és az unokáim tájékozódnak rajta.
 

Balogh Ferencné 

- Minden nap néztem a sugárzott műsort, online nem követem, mert nincs internetem. Sokaknak hiányzik, a lakosokat tájékoztatták az eseményekről, rendezvényekről. A Kiskun Krónikát szerettem, valamint Vida Pál vitaműsorát is néztem. Ha újra elindulna a sugárzás, én biztosan rendszeres néző lennék.
 

Cseri József 

- Nagyon hiányzik a városnak a televízió, jó ötletnek tartom az internetes kezdeményezést, és remélem eredményes lesz. Nem nézek meg minden videót, de azt megnyitom, amelyik érdekel. A könyvtárban dolgozom, és bízom benne, hogy ott is készülnek majd tudósítások. A sugárzó televíziót néztem korábban, főleg a Kiskun Krónikát. Én úgy látom, hogy sokan hiányolják ezt a lehetőséget.  
 

Kristó Andrásné 

- Én nem internetezek, de a férjem igen. Korábban szívesen néztem a Kiskun TV-t, mert minden érdekel, ami a félegyházi emberekről szól, legyen az kultúra, közélet, vagy testületi ülés.
 

Németh Lászlóné Franciska

- Ausztriában voltunk, amikor a Félegyházi Közlöny honlapján az itthoni híreket böngészve a telefonomon felfigyeltem a Kiskun TV logóra. Azonnal kíváncsi lettem a fejleményekre, és azóta is folyamatosan figyelemmel kísérem a híradásaikat. Nem csak én, hanem a család többi tagja is. Tudom azt is, hogy nem mindenkinek van okostelefonja, számítógépe, internete, és közülük is sokan vágynak a helyi hírekre. Nem beszélve arról, hogy milyen nagyszerű visszajelzés az a városért, helyi közösségekért dolgozó embereknek, ha munkájukat ezen a módon is megismerheti a szélesebb nyilvánosság. Örülök az internetes televíziónak, de drukkolok, hogy mielőbb elérhetőek legyenek ezek a képes riportok azoknak is, akik csak a televízióban tudják megnézni.

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!