Helyi hírek 2016. március 16. 17:30

Szenvedélymentesen is lehet élni Félegyházán a fiataloknak - videóval

Képgaléria
Erre a tényre is felhívták a figyelmét azoknak a középiskolásoknak, akik kilátogattak a nagyszabású bűnmegelőzési és katasztrófavédelmi napra a „lóúsztatóhoz”. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében a Kreatív Mozaik Alapítvány, a Szalamandra Kétéltű Kutató Alapítvány, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei több helyszínen tartottak látványos bemutatót, és biztosítottak játékos, sportos elfoglaltságot a diákoknak.

Kétéltűvel járták végig a Petőfi-lakótelepi lóúsztatót a fiatalok. A drogokkal ellentétben a sportok és a szabadidős foglalkozások olyan élményeket adhatnak a fiataloknak, amelyek maradandóak és a személyiség fejlődésére pozitív hatással vannak. Erre a gondolatmenetre alapozva határozott úgy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, hogy megrendez egy Bűnmegelőzési és Katasztrófavédelmi Napot, melyhez szívesen csatlakozott a Mentőszolgálat és a Katasztrófavédelem is. Az esemény megrendezésére március 8-án került sor a Petőfi lakótelepi „lóúsztatónál”.

A legfőbb célcsoportot a középiskolás gyerekek alkották a rendezvény szervezésekor. Hat középiskolából hét csoport – mindösszesen háromszáz körüli diák - érkezett az oktató napra, szervezett buszjárattal. A kiskunfélegyházi rendőrök és a csatlakozó szervezetek legfőbb célja az volt a rendezvénnyel, hogy a drogprevenció és a bűnmegelőzés zászlaja alatt olyan alternatív szabadidős programokat kínáljon fel a középiskolás diákoknak, melyek színesebb, de legfőképp valódi, megfogható élménnyel szolgálnak a fiataloknak, ellentétben a pszichoaktív anyagokkal. A drogokkal kapcsolatban mind a mentőszolgálat, mind pedig a Kreatív Mozaik Alapítvány véleménye az, hogy nem a tiltás a legmegfelelőbb a fogyasztás visszaszorítására, az igazi eredményt az alternatív, hasznos szabadidő eltöltésének lehetősége fog hozni.

A Kreatív Mozaik Alapítvány programjait a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Szalamandra Kétéltű Kutató Mentő Alapítvány programjait a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!