Helyi hírek 2016. március 10. 15:30

Virágos környezet, jó hangulat - videóval

Képgaléria
Minden évszakban zöldelljenek, virágosak legyenek Kiskunfélegyháza parkjai, közterei. Ezt a célt szeretnék elérni a Móravárosban március 9-én elindult parkfelújítási programmal. A Városgazdálkodási Intézmény három pályázó közül Fekete Károly félegyházi kertészt bízta meg a növények kiválasztásával, telepítésével.

- Az a célunk, hogy a virágágyások minden évszakban színes, üde foltjai legyenek a városnak. Éppen ezért az örökzöld cserjék, és díszfüvek mellett mindenütt lesznek évelő virágok éppúgy, mint egynyáriak, annak érdekében, hogy mindig láthassunk nyíló virágokat. Az örökzöld cserjék között is lesznek színes bogyótermésűek, amelyek a borongós, késő őszi, téli időszakban is vidám hangulatot sugároznak.

A növények kiválasztása és telepítése során figyelemmel leszünk a talajviszonyokra, arra, hogy az adott terület árnyékos, vagy napsütötte területen van-e. A játszóterek környékére a gyermekek védelme érdekében nem telepítünk szúrós, mérgező bogyókat termő cserjéket.

Vállaltuk azt is, hogy a Városgazdálkodási Intézmény munkatársait, akik a parkok gondozásával foglalkoznak, felkészítjük a szakszerű növénygondozásra. Megtanítjuk, hogyan és mikor kell elvégezni a metszéseket, milyen gondozást igényelnek a cserjék, virágok – mondta el Fekete Károly.

A munkálatokat, amelyet április végére fejeznek be, a Móravárosban kezdték meg a Városgazdálkodási Intézmény dolgozói. A körzet önkormányzati képviselője Réczi László örömmel fogadta a parkosítást - amint fogalmazott - a város „gyöngyszemében”. A városrésszel kapcsolatosan elmondta, hogy a parkosítás a Platán iskola melletti „pingvines” parkban folytatódik, rendbe teszik a közeli játszóteret, és az ABC mögötti területet, ahol a szelektív hulladékgyűjtő sziget volt, azt is cserjésítik.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!